Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Μασάζ των τυφλών

Ένα ταξίδι στην Ασία σημαίνει και τη γνωριμία με τους παραδοσιακούς τρόπους θεραπείας. Το μασάζ σίγουρα αποτελεί το δημοφιλέστερο τρόπο χαλάρωσης για ένα δυτικό ταξιδιώτη και έτσι σε όλους τους διάσημους ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως η Ταϊλάνδη, το Μπαλί, η Σρι Λάνκα, η Ινδία, η Κίνα εμφανίζονται όλο και περισσότερα κέντρα αναζωογόνησης και τάσεις προς παραδοσιακά είδη θεραπειών.

 

Μία από αυτές είναι το μασάζ από τυφλά ή μειωμένης όρασης άτομα. Αν και το “blind massage” έχει μακρά ιστορία στην Κίνα, όπου ο πρώτος τυφλός θεραπευτής ήταν ο Βουδιτής μοναχός Ζιανζεν τον 8ο αιώνα μΧ, την τελευταία κυρίως δεκαετία έχει εμφανιστεί στις χώρες της Ινδοκίνας και Άπω Ανατολής. Η ασιατική κουλτούρα πιστεύει ότι η απώλεια μιας αίσθησης αυξάνει την ευαισθησία στις υπόλοιπες. Έχουν ανοίξει ειδικές σχολές εκμάθησης της τέχνης του μασάζ για τυφλά άτομα, προσφέροντας παράλληλα την ευκαιρία της εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς σε οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες.

 

Η ίδια η εμπειρία είναι μοναδική. Είχα την ευκαιρία να τη ζήσω στο Σιαμ Ριπ της Καμπότζης. Μετά από μία δύσκολη ημέρα ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο του Ανγκόρ, πραγματικά το χρειαζόμουνα. Είχα ξαναδει την πινακίδα “BLIND MASSAGE”, αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκα ποτέ. Μου το συνίστησε και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενα και έτσι το επέλαξα. Ο χώρος ήταν απλός και πεντακάθαρος. Η θεραπεία των 60 λεπτών ήταν άκρως χαλαρωτική. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This