Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Ποιο από τα νησιά Gili σας ταιριάζει καλύτερα?

Τι σας φέρνει στα νησιά Gili? Ψάχνετε για πάρτυ και συναρπαστικές καταδύσεις? Αναζητάτε να απομακρυνθείτε από τα πλήθη? Ή ίσως οργανώνετε ένα αξέχαστο ταξίδι για δυο σε ρομαντικό καταφύγιο? Και τα τρία Gilis, όλα με ξεχωριστό χαρακτήρα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από τη βορειοδυτική ακτή του Λόμποκ και μόλις 1,5 ώρα με το ταχύπλοο από το Μπαλί, αντιπροσωπεύουν τη γνωστή εικόνα ενός εξωτικού παράδεισου, με την κατάλευκη αμμουδιά και τους κοκκοφοίνικες. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Gili Trawangan: το νησί της διασκέδασης
 
Το μεγαλύτερο, το πιο αναπτυγμένο και ζωντανό από τα τρία νησιά, το Gili Trawangan είναι ένα από τα πιο φθηνά και ασφαλή μέρη να μάθεις καταδύσεις, με αρκετές εξαιρετικές σχολές καταδύσεων για να επιλέξεις. Μπορείς να περπατήσεις τον πλήρη κύκλο του νησιού σε περίπου δύο ώρες. Το Gili T, όπως συχνά αναφέρεται, έχει πολύ φιλικό παλμό και γεμίζει από επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν. Η κοινωνική ατμόσφαιρα αποτελεί σημαντικό πόλο. Κάθε βράδυ της εβδομάδας, διαφορετικό κλαμπ ή καταδυτικό κέντρο διοργανώνει πάρτυ, οπότε όλοι καταλήγουν στο ίδιο μέρος. Μπορείς, φυσικά, να περάσεις τέλεια στο νησί και σε περίπτωση που δεν θέλεις ή δεν σε ενδιαφέρει η νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Η θαλάσσια παρατήρηση, οι καταδύσεις και η ηλιοθεραπεία θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση και ενδιαφέρον για αρκετές ημέρες παραμονής στο μικρό νησί. Για τους λάτρεις του βυθού, το βόρειο κομμάτι του Gili T είναι το καλύτερο σημείο για να θαυμάσεις μοναδική υποθαλάσσια ζωή.
Στο νησί υπάρχει καλή ποικιλία καταλυμάτων, από ποιοτικά μπανγκαλόου και πανδοχεία έως πολυτελή ξενοδοχεία και βίλλες. Διαθέτει πολλές επιλογές για φαγητό, από φθηνά εστιατόρια με Ινδονησιακή κουζίνα μέχρι διεθνή κουζίνες και ψαροταβέρνες. Αν και τα ΙΧ απαγορεύονται στα τρία νησιά, ο κεντρικός δρόμος στην ανατολική πλευρά του Gili T μπορεί τις βραδινές ώρες να είναι γεμάτος από πεζούς, ποδήλατα και κάρα.
Η δυτική πλευρά του νησιού είναι σαφώς πιο ήρεμη και εδώ βρίσκονται τα πολυτελή θέρετρα – καταφύγια. Η νοτιοδυτική πλευρά διαθέτει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα, ενώ στο νότιο κομμάτι του νησιού λαμβάνει χώρα η λαϊκή αγορά, που μπορείς να αγοράσεις σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές τέλειο βραδινό φαγητό και τα beach parties με DJ.
 
Gili Meno: το ρομαντικό καταφύγιο
 
Το μικρότερο και το πιο ήσυχο από τα τρία νησιά, το Gili Meno διαθέτει χωρίς αμφιβολία τις πιο όμορφες παραλίες – κατάλευκες με διάσπαρτη τροπική βλάστηση και υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να νοιώσετε με την άφιξή σας στο νησί, μία ιδιαίτερη ρομαντική, γαμήλια ατμόσφαιρα με ζευγάρια να περπατάνε χέρι χέρι, να χαλαρώνουν μπροστά από τις ιδιωτικές τους βίλλες ή να κωπηλατούν στην θάλασσα.
Στο νησί υπάρχουν μόνο μερικά εστιατόρια στην ανατολική πλευρά του και οι επιλογές διαμονής περιορίζονται σε μεσαίας κατηγορίας καταλύματα και μπανγκαλόου. Φυσικά η ανάπτυξη του νησιού έχει ήδη ξεκινήσει και ετοιμάζονται νέες περισσότερο πολυτελείς επιλογές στο δυτικό κομμάτι του Meno. Προσφέρονται εξαιρετικά καταδυτικά σημεία, όπως το διάσημο Bounty – η βυθισμένη αποβάθρα, τέλεια προς εξερεύνηση – και ο υποθαλάσσιος «τείχος».
Το Gili M είναι καθαρά νησί χαλάρωσης και ηρεμίας, οπότε εάν βαριέστε εύκολα, σας προτείνουμε να μείνετε για μία μόνο ημέρα.
 
Gili Air: το νησί της χαλάρωσης
 
Το Gili Air αποτελεί ένα μείγμα των άλλων δύο νησιών. Ενώ διαθέτει παρόμοιες υπηρεσίες με το Gili T – με σχετικά μεγάλο αριθμό εστιατορίων και καταδυτικών κέντρων – είναι συνάμα ήσυχο όπως το Gili M. Προσφέρει μία χαλαρή ατμόσφαιρα – φανταστείτε το βράδυ να κάθεστε με τοπική παρέα και άλλους επισκέπτες με συνοδεία κιθάρας και ήχους του Bob Marley. Είναι επίσης το νησί που προσφέρει την καλύτερη θέα της μαγευτικής βόρειας ακτής του Λόμποκ.
Η ανατολική ακτή διαθέτει μπαρ και εστιατόρια. Για νυχτερινή διασκέδαση, το νησί προσφέρει κυρίως χαλαρή μουσική και μία παγωμένη μπύρα Bintang κάτω από το σεληνόφως. Εκτός φυσικά της πανσελήνου, διότι στο νησί γίνονται full moon parties.
Εκτός από τα καταδυτικά κέντρα, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα. Η ανατολική ακτή προσφέρει πολύ όμορφο ύφαλο για υποθαλάσσια παρατήρηση, όπου ίσως δείτε το ψάρι κλόουν «Νέμο» και έχετε μεγάλες πιθανότητες να πετύχετε θαλάσσια χελώνα. Στη δυτική ακτή, θα βρείτε υπέροχες λευκές παραλίες και σχεδόν τίποτα άλλο. Ακόμη τουλάχιστον… Ήδη πραγματοποιούνται αρκετά νέα έργα και σύντομα θα ανοίξουν πολλά νέα καταλύματα, αλλά ευτυχώς η αυθεντικότητα και ομορφιά του νησιού δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά.
 
Πως θα φτάσετε στα Gilis
 
Από το Μπαλί
 
Συχνά δρομολόγια ταχύπλοων προσφέρονται από το Μπαλί στο Gili Trawangan. Αναχωρούν από διάφορα σημεία του Μπαλί, όπως το λιμάνι Μπενόα, η Σανούρ, το Padangbai και το Amed. Μερικά περνάνε μέσω του νησιού Nusa Lembongan. Άλλα πρώτα αποβιβάζουν κόσμο στο λιμάνι του Λόμποκ (Teluk Nare) βόρεια του Sengiggi και από εκεί συνεχίζουν για το Gili Air και το Trawangan. Για το Meno θα πρέπει να κάνετε ξεχωριστή μεταφορά.
Ρωτήστε μας για ώρες δρομολογίων και τιμές κατ’ άτομο. Μπορούμε να σας προκρατήσουμε και να σας εκδώσουμε τα εισιτήριά σας.
 
Από το Λόμποκ
 
Τα ταχύπλοο αναχωρούν συχνά από το Teluk Nare στα Gilis. Πολλοί χρησιμοποιούν εναλλακτικά τα τοπικά πλοία, που αναχωρούν από το λιμάνι Bangsal. Τιμές ποικίλουν ανάλογα με το νησί που θα πάτε. Αποφύγετε τους τοπικούς κράχτες του λιμανιού και παζαρέψτε την τελική τιμή.
 

Ποιο νησί θα επιλέγατε τώρα?

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This