Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

10 καλύτερα αξιοθέατα της Unesco της Ασίας

Από συναρπαστικούς ναούς μέχρι απίθανες φυσικές ομορφιές, η μεγαλύτερη ήπειρος του κόσμου έχει να αναδείξει πληθώρα αξιοθέατων της UNESCO. Η τεράστια έκταση της Ασίας αναδεικνύει έναν εξαιρετικά ποικιλόμορφο τόπο, τόσο πολιτιστικά και εθνολογικά όσο και από την άποψη του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Από την υπαρκτική ζώνη της Ρωσίας μέχρι τις περιοχές του Ισημερινού στο Νότο, η Ασία προσφέρει μοναδικά γεωγραφικά στοιχεία, ενώ για χιλιετίες εκατοντάδες σημαντικοί πολιτισμοί, έχουν αφήσει το στίγμα τους στους σημερινούς πληθυσμούς, εθνικά κράτη και διάφορους επιμέρους πολιτισμούς της ηπείρου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της UNESCO, τόσο φυσικά όσο και ανθρώπινα επιτεύγματα.

 

1. Ορυζώνες, Φιλιππίνες 

Οι θεαματικοί ορυζώνες, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού Λουζόν, σκαλίστηκαν από τη φυλή Ifuao πριν από 2000 χρόνια. Οι αναβαθμίδες από πέτρα και λάσπη αποτελούν κομμάτι ενός πολύπλοκου μηχανολογικού συστήματος το οποίο συλλέξει νερό από τις βουνοκορφές. Η γνώση των ορυζώνων έχει περαστεί από γενιά σε γενιά για αιώνες, και μέχρι σήμερα θεότητες-προστάτες ρυζιού τοποθετούνται στη γη για να διώχνουν τα κακά πνεύματα.

 

UNESCO heritage site: Philippine Cordilleras rice terraces
 

2. Ανγκόρ, Καμπότζη

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ν.Α. Ασίας, ο αρχαιολογικός θησαυρός Ανγκόρ περιλαμβάνει δεκάδες απίθανους ναούς, υδραυλικό σύστημα και δρόμους επικοινωνίας προς της διάφορες πρωτεύουσες της δυναστίας των Χμερ από το 9ο έως το 15ο αιώνα μ.Χ. Το σημαντικότερος ναός όλων είναι ο Άνγκορ Βατ, ο οποίος θεωρείται το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο και χρονολογείται από τις αρχές του 12ου αιώνα μ.Χ.

3. Κόλπος Χαλόνγκ, Βιετνάμ

Τα σμαραγδένια νερά του κόλπου Τόνκιν στο Βορειοανατολικό Βιετνάμ είναι γεμάτα από συναρπαστικούς Προσθήκη στο λεξικό σχηματισμούς, καλυμμένους από άγρια τροπική βλάστηση. Ο θρύλος αναφέρει ότι, όταν η χώρα έπρεπε να πολεμήσει εισβολείς, τότε κατέβηκε στην θάλασσα ο Δράκος και σκόρπισε σμαράγδια από το στόμα του για να σχηματίσει αμυντικό τείχος. Το τείχος μετά από χιλιάδες χρόνια αλλοιώσεων έγινε σειρά από μαγευτικές κολόνες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών, τους οποίους μπορούμε να θαυμάσουμε σήμερα. Περιλαμβάνει 1600 νησιά και νησίδες, τα περισσότερα ακατοίκητα, ενώ οι σχηματισμοί καρστ δημιουργούν σπήλαια και αψίδες.

 

Karst rock formations at Ha Long Bay, Vietnam

 

4. Ηφαίστεια της Καμτσάτκα, Ρωσία

Στην ανατολικότερη άκρη της Ρωσίας, βρίσκεται η χερσόνησος της Καμτσάτκα, η λεγόμενη “Γη του Πυρός” του Βορρά. Και όχι άδικα, καθώς διαθέτει πληθώρα ενεργών ηφαιστείων. Γεωγραφικά, το αντίπαλο δέος της Αλάσκα, η Καμτσάτκα είναι πλούσια σε άγρια ζωή και φυσικό κάλλος, το οποίο περιλαμβάνει ακτογραμμές, λίμνες και μεγάλα ποτάμια, τα οποία αποτελούν σπίτι για το μεγαλύτερο πληθυσμό σολομού στον κόσμο. Τα αμέτρητα ψάρια προσελκύουν μεγάλους αριθμούς από αετούς και γεράκια, ενώ εδώ ζει και μεγάλος αριθμός της καφέ αρκούδας.

 

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/4b/78/a4/4b78a4a771c0358fae0daaa5ce65f8db.jpg

 

5. Ιστορικό κέντρο της Μπουχάρα, Ουζμπεκιστάν

Η πόλη της Μπουχάρα, η οποία χρονολογείται πάνω από 2000 χρόνια, βρίσκεται πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού. Κάποτε μία από τις μεγαλκύτερες πόλης της Κεντρικής Ασίας, η στρατηγική της θέση ως το σταυροδρόμι βασικών εμπορικών δρόμων, την κατέστησε το κέντρο ταξιδιωτών και εμπόρων. Για πολλούς αιώνες αποτέλεσε το κέντρο για πολιτιστικές και θρησκευτικές σπουδές, ένα σεβαστό και γνωστό κέντρο της Ισλαμικής μάθησης. Σήμερα μπορείτε να θαυμάσετε υπέροχα κτίρια μουσουλμανικής αρχιτεκτονικής του 10ου αιώνα μ.Χ.

 

https://www.roughguides.com/wp-content/uploads/2013/05/15.BukharaUzbekistan109686242-1680x1050.jpg

6. Τα ιστορικά μνημεία του Κιότο, Ιαπωνία

Η αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από το 794 μ.Χ μέχρι το 19ο αιώνα, το Κιότο παρέμεινε το κέντρο του Ιαπωνικού πολιτισμού για μία χιλιετία. Θρησκευτική και κοσμική αρχιτεκτονική άνθισε μεταξύ του 7ου και 18ου αιώνα, ενώ τα σχέδια των κήπων του επηρέασε χώρες ανά τον κόσμο από τον 19ο αιώνα. Η πόλη χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή Ιαπωνική ξύλινη αρχιτεκτονική και τους πανέμορφους Ιαπωνικούς κήπους, ενώ φιλοξενεί εντυπωσιακούς Βουδιστικούς ναούς, μεγαλοπρεπή παλάτια και μουσεία.

 

http://static2.businessinsider.com/image/559c2ccfecad049a5afc8f85-1200/kyoto-kiyomizy-temple-sunset.jpg

 

7. Το Σινικό Τείχος, Κίνα

Με μήκος άνω των 20.000 χμ, το Σινικό Τείχος χτίστηκε από τον 3ο μέχρι τον 17ο αιώνα μ.Χ ως οχυρωματικό έργο για να αμυνθούν οι διάφορες Κινέζικες δυναστίες από τους επικίνδυνους εισβολείς του Βορρά. Περιλαμβάνει πλήθος οχυρώσεων και τειχών χτισμένα από γη, ξύλο, τούβλο και πέτρα. Το τείχος δεν προστάτευσε μόνο τη χώρα από τους πιθανούς κατακτητές, αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο για να διατηρηθεί η Κινέζικη κληρονομιά και οι τοπικές παραδόσεις.

 

The Great Wall of China, Asia

8. Ορεινοί σιδηρόδρομοι, Ινδία

Οι τρεις ορεινές σιδηροδρομικές διαδρομές της Ινδίας άνοιξαν μεταξύ του 1881 και 1908, κατά τη διάρκεια της Βρετανικής αποικιοκρατίας, και αποτελούν  εξαιρετικό δείγμα της μηχανικής δεξιοτεχνίας της εποχής εκείνης. Η κατασκευή των σιδηροδρόμων ένωσε τα χωριά της υπαίθρου και πρόσφερε πρόσβαση σε πεδιάδες και οροπέδια των Ινδικών οροσειρών, επηρεάζοντας θετικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ακόμη και σήμερα οι αιωνόβιες μηχανές λειτουργούν κανονικά και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και πριν από 100 χρόνια, καίγοντας δηλαδή ενέργεια με τους εκρηκτικούς ρυθμικούς ήχους. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σ’ αυτές στο Darjeeling ή στους λόφους Nilgiri  Tamil Nadu και τη Shimla.

 

9. Ο χρυσός ναός της Ντάμπουλα, Σρι Λάνκα

Φωλιασένο σε σπήλαια της κεντρικής Σρι Λάνκα, το μοναστήρι είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο του νησιού. Τα πέντε ιερά βρίσκονται κάτω από έναν υψωμένο βράχο και είναι διακοσμημένα με αγάλματα και θρησκευτικά σύμβολα, που απεικονίζουν Βουδιστικές σκηνές. Αποτελεί σημαντικό προσκυνηματικό μέρος από τον 1ο αιώνα μ.Χ.

 

Dambulla, Sri Lanka, Asia

10. Τα τροπικά δάση της Σουμάτρα, Ινδονησία

Περιλαμβάνοντας τρία εθνικά πάρκα και καλύπτοντας συνολική έκταση άνω των 2 εκατομμυρίων εκταρίων, το τροπικό δάσος της Σουμάτρα φιλοξενεί αξιοθαύμαστο αριθμό πανίδας και χλωρίδας, με 10.000 είδη φυτών, 201 είδη θηλαστικών και πάνω από 550 είδη πουλιών. Το συναρπαστικό τοπία των πάρκων περιλαμβάνει σπήλαια, καταρράκτες, λίμνες και το υψηλότερο ηφαίστειο της Ινδονησίας, ενώ χιλιάδες είδη, όπως οι τίγρεις Σουμάτρας, ελέφαντες και αρκούδες φιλοξενούνται εδώ.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This