Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Άρτεμις & Μιχάλης

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016
ΒΙΕΤΝΑΜ

 

Ταξίδι στο Βιετνάμ 21 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Ξεκινώντας το ταξίδι μας απο το Ανόι, το πρώτο που μας έκανε εντύπωση ήταν ο ατελείωτος κόσμος που κυκλοφορεί στους δρόμους, ντόπιοι και τουρίστες και τα εκατομμύρια μηχανάκια. Το να περάσεις το δρόμο είναι μία περιπέτεια, αλλά οι ντόπιοι ξέρουν και σε αποφεύγουν, οπότε όλα καλά! Είδαμε υπέροχα αποικιακά κτίρια, λίμνες, πάρκα και πολύ πράσινο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον καφέ τους, που είναι πολύ δυνατός και για τους πιο τολμηρούς το βιετναμέζικο καπουτσίνο (πολυ γλυκό με κρέμα αυγού) και τον καφέ καρύδα (κρύο). Κάντε μια βόλτα στην πόλη, είτε με τα παραδοσιακά ποδήλατα, είτε με τα πόδια για ψώνια, ειδικά για σουβενίρ και αθλητικά είδη, που είναι πολύ καλής ποιότητας και πολύ φθηνά. Το βράδυ συνεχίστε τη βόλτα στην παλιά πόλη, όπου τα μαγαζιά βγάζουν μικρά τραπεζάκια έξω στα πεζοδρόμια και όλοι μαζεύονται εκεί για φαγητό (που είναι γενικά εξαιρετικό σε όλη τη χώρα), ποτό ή κάποια από τις τοπικές μπύρες. Το ιδανικό κλείσιμο της διαμονής στο Ανόι είναι ένα ποτό σε κάποιο απο τα πολλά roof garden των ξενοδοχείων, που όμως θέλουν λίγο ψάξιμο γιατί δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, για πανοραμική, νυχτερινή άποψη της πόλης.

 

Δεν πρέπει να χάσετε την κρουαζιέρα στον κόλπο του Ηαlong, με τους ασβεστολιθικούς βράχους που ξεπροβάλλουν από το νερό, τοπίο που δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού στον κόσμο. Προτιμήστε τη διήμερη κρουαζιέρα, για να απολάυσετε τη δύση και την ανατολή του ήλιου, αλλά και τις δραστηριότητες που οργανώνει το πλήρωμα.

 

Ακολουθεί το Hoi An, όπου μείναμε σε ένα ξενοδοχείο αποικιακού στυλ, πάνω στο ποτάμι, στην άκρη της παλιάς πόλης. Είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, βολτίτσες και πολύ οικονομικό, επαγγελματικό μασάζ, σε μικρά, αλλά καθαρά μαγαζιά. Αξίζει ένα πρωϊνό να πάτε για μπάνιο στην παραλία An Bang, όπου τα νερά είναι θολά αλλά καθαρά και να φάτε πεντανόστιμα θαλασσινά σε κάποιο από τα μαγαζιά εκεί, σε πολύ καλές τιμές. Το χαρακτηριστικό της πόλης είναι ότι έχει ατελείωτους ράφτες, που σου ετοιμάζουν ότι ζητήσεις, ακόμη και από φωτογραφίες, σε 24 ώρες. Εμείς ράψαμε κουστούμια, πουκάμισα και φορέματα σε πολύ καλή ποιότητα και σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Επίσης, στο Hoi An μπορείτε να δώσετε τα ρούχα σας για πλύσιμο στις κυρίες που περιμένουν έξω απο τα ξενοδοχεία, σε πολύ χαμηλό κόστος.

 

Τέλος, η Ho Chi Minh ή Σαιγκόν, τα χρησιμοποιούν και τα δύο, είναι σαν να βρίσκεσαι σε διαφορετική χώρα. Μεγαλούπολη, με ατελείωτους ουρανοξύστες, εμπορικά κέντρα – αγορές και μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων. Το κορυφαίο σημείο της επίσκεψης μας στην πόλη ήταν το Μουσείο Πολέμου, με τις ασπρόμαυρες, κυρίως φωτογραφίες, δημοσιογράφων που έζησαν τον πόλεμο και όχι μόνο, που σε κάνει να σκέφτεσαι, αλλά κάποιες εικόνες είναι ιδιαίτερα σκληρές. Μοναδική εμπειρία ο γύρος της πόλης επάνω σε μηχανάκια, με τις ευγενέστατες οδηγούς και ένα ξεναγό, που μας γύρισαν σε μέρη που δεν θα βρίσκαμε μόνοι μας, αλλά και η βόλτα το βράδυ στον κεντρικό πεζόδρομο, μπροστά από το Δημαρχείο.

 

Κλείνοντας, ήταν ένα αξέχαστο ταξίδι, σε ένα μαγευτικό προορισμο, με ευγενικούς και χαμογελαστούς ανθρώπους, όπου μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια. Και για να μην το ξεχάσουμε, Πέτρο, η καμπίνα που μας έκλεισες στο κρουαζιερόπλοιο ήταν η καλύτερη έκπληξη του ταξιδιού. Ευχαριστούμε!!!!

 

Άρτεμις – Μιχάλης

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This