Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

SALE

Μπαλί


Ένα παραμύθι που αρμενίζει στο Ινδικό ωκεανό, το Μπαλί δεν κουράζεται χρόνια τώρα να σας κατακτά και να αφήνεται να το κατακτήσετε με χίλιους τρόπους. Τροπική βλάστηση, γλυκά τοπία, χιλιόμετρα ακτές, όπου η άμπωτη φέρνει στα πόδια σας κογχύλια βυθών παραμυθένιων και η παλίρροια σας κυνηγάει μέχρι να απομακρυνθείτε από τα ρεύματα. Σαν από χέρι Θεϊκό, παρατεταγμένοι αμέτρητοι ορυζώνες και αμέτρητοι ναοί, άλλοι σιωπηλοί και άλλοι πολύβουοι από τους πιστούς. Ναι! Το Μπαλί δεν μοιάζει με κανέναν άλλο τόπο στο χάρτη. Ακροβατεί ανάμεσα στη γη και στον ουρανό, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ανάμεσα στη φτώχεια και τη χλιδή. Το ταξίδι σας δεν τελειώνει εύκολα. Ταξιδεύετε σε γεύσεις πρωτόγνωρες, σε ατμόσφαιρα μυστηριακή, μέσα στην ενέργεια που λένε πως έχει ο τόπος, αλλά και σε μία διαφορετική αισθητική, όπου το χρώμα, οι αντιθέσεις, και οι εναλλαγές ξαφνιάζουν κι αλλάζουν τη ματιά. Οι καθημερινές δραστηριότητες πάμπολλες, από κατάβαση ποταμού μέσα από τροπική βλάστηση μέχρι ανάβαση ηφαιστείου και κολύμπι με τα δελφίνια. Ότι και να επιλέξετε θα σας συνεπάρει στο μοναδικό πλαίσιο της ινδονησιακής κουλτούρας. Όσοι έρχονται για μια φορά ξέρουν ότι θα ξαναγυρίσουν. Παραμένει μυστήριο ότι όσο βρίσκεστε εκεί δεν το συνειδητοποιείτε ακριβώς. Όταν το εγκαταλείψετε και πάρετε το δρόμο για το σπίτι, τότε καταλαβαίνεται ότι κάτι σας συνέβη. Κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι σ’ ένα ταξίδι εξωτικό…

 

“Wonderfully romantic and welcoming, Bali is one of the most charming islands in this part of the world.”
One of our Southeast Asia experts


Γιατί να επιλέξετε τον προορισμό



Ιδανικός γαμήλιος προορισμός & Εξωτικός παράδεισος
• Εντυπωσιακοί ναοί και αρχιτεκτονική
• Ubud και ορυζώνες
• Μπαλινέζικο μασάζ & τοπική κουζίνα
• Rafting στον ποταμό Ayung
• Elephant ride & Κολύμπι με δελφίνια
• Ήθη και έθιμα
• Νυχτερινή ζωή
• Φθηνό κόστος ζωής και υπηρεσιών


Dare to Dream...




Αξίζει να δείτε



Γνωστό και ως «νησί των χιλίων Θεών», το Μπαλί αποτελεί ένα από το πιο μαγευτικά νησιά του κόσμου. Πανέμορφες παραλίες, κατάφυτες εκτάσεις, πλούσια βλάστηση, εντυπωσιακοί ναοί και παραδοσιακά χωριουδάκια συνθέτουν το τοπίο. Ο «επίγειος παράδεισος» ξετυλίγεται στις αμμουδερές παραλίες του. Η Kuta με τη λευκή άμμο, ιδανική για τους λάτρεις του wind surf και η Nusa Dua είναι η δημοφιλέστερες του νησιού και προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες. Η περιοχή είναι γεμάτη με εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Στο εσωτερικό της Kuta, τα γραφικά δρομάκια και τα παραδοσιακά μπαλινέζικα σπίτια προσφέρουν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Η παραλία Nusa Dua με μήκος πάνω από 5 χλμ. βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και διαθέτει μερικά από το πιο πολυτελή ξενοδοχεία. Οι βόρειες παραλίες του νησιού έχουν λόγω του ηφαιστείου σκουρόχρωμη άμμο, είναι περισσότερες ήρεμες και προσφέρονται για κολύμπι και καταδύσεις. Από τις πιο γνωστές παραθαλάσσιες πόλεις στη βόρεια πλευρά του νησιού είναι η Λοβίνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παραλίες Σανούρ, Τζιμπαράν και Σεμινιάκ. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Ντενπασάρ, μια αρκετά πυκνοκατοικημένη και πολύβουη πόλη, η οποία έχει να επιδείξει αρκετά αξιοθέατα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ινδουιστικό ναό Jagat Natha, όπου διοργανώνονται πολλά τοπικά φεστιβάλ. Στην πόλη λειτουργούν υπαίθριες αγορές, όπου θα βρείτε από πτηνά και ερπετά μέχρι φαγητό και ρούχα. Εντυπωσιακοί ορυζώνες, εύφορες κοιλάδες, μικρά χωριουδάκια και ένα επιβλητικό ποτάμι (ο Ayung) συνθέτουν την εικόνα στο εσωτερικό της πόλης. Το πιο γνωστό χωριό της ενδοχώρας είναι το Ubud, το οποίο αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο του νησιού. Εκεί μπορείτε να δείτε ή να αγοράσετε έργα τέχνης σε κάποια από τις πολλές γκαλερί ή να παρακολουθήσετε μια παράσταση παραδοσιακού χορού , όπως το Kecak ή το Barong dance. Λίγο έξω από το Ubud βρίσκεται το Monkey forest, όπου εκτός από φιλικά μαϊμουδάκια μπορείτε να δείτε και έναν ινδουιστικό ναό του 17ου αιώνα. Το Μπαλί είναι ιδανικός προορισμός για αγορές. Οι καλύτερες περιοχές για αγορές χειροποίητων προϊόντων είναι το Ubud και το Denpasar, αλλά και στην Kuta και τη Seminyak υπάρχουν πολλά καταστήματα. Εξαιρετική επιλογή αποτελούν τα ξυλόγλυπτα αγαλματίδια, οι πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων του, τα μπατίκ και τα μεταξωτά sarong.


Συνδυάστε το Μπαλί με το Λομπόκ


Ανάμεσα στο Μπαλί και το Σουμπάουα, το Λόμποκ αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο που προσφέρεται για αξέχαστες διακοπές. Αν και λιγότερο ανεπτυγμένο, το Λομπόκ δεν έχει τίποτε να ζηλέψει την ομορφιά του Μπαλί… Παραλίες με λευκή και μαύρη άμμο, αρχαίοι ναοί, ένα μεγάλο ηφαίστειο, γραφικά παραδοσιακά χωριά και ποικίλες φυσικές ομορφιές συνθέτουν το μαγευτικό τοπίο. Σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κοραλλιογενή νησιά Gili Trawangan, Gili Meno και Gili Air, ιδιανικά για θαλάσσια παρατήρηση και καταδύσεις, το Λομπόκ δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη του. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Ματαράμ, το οποίο θα σας εκπλήξει με τα αξιοθέατά του και τις τοπικές υπαίθριες αγορές. Στο Senggigi με τις πανέμορφες λευκές παραλίες θα δείτε τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού, ενώ στο Rambitan και στο Sade θα συναντήσετε τη φυλή των Σάσακ, – γνωστή και ως Αβορίγινοι του Λόμποκ-, η οποία ακόμη και σήμερα ακολουθεί τον παραδοσιακό, λιτό τρόπο ζωής των προγόνων της. Το νησί συνδέετε αεροπορικώς με τη Σιγκαπούρη, τη Τζακάρτα και το Μπαλί και ακτοπλοϊκώς με το Μπαλί (2 ώρες με ταχύπλοο). Στο Λομπόκ μπορείτε να επισκεφθείτε : Τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, το παλάτι Mayura Water Palace – Pura Meru, το ηφαίστειο Rinjani, τα μικρά κοραλλιογενή νησιά Gili, το μουσείο Negeri Nusa Tenggara Barat.


Χάρτης





Χρήσιμες Πληροφορίες



Γενικά

Διαφορά ώρας από την Ελλάδα: +6 το χειμώνα +5 το καλοκαίρι.

 

Τοπικό νόμισμα: Ινδονησιακή Ρουπία (IDR)

 

Γλώσσα: Ινδονησιακή (θα συνεννοηθείτε και στα αγγλικά)

 

Τηλέφωνα: Για να καλέσετε από την Ελλάδα στην Ινδονησία: 0062. Για να καλέσετε από την Ινδονησία στην Ελλάδα: 0030

 

Οδήγηση: Αριστερά

 

Ηλεκτρική τάση: 220 V

 

Θρησκεία: Μουσουλμάνοι και Ινδουιστές

 

Εμβόλια: Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα. Καλό θα ήταν να έχετε δικά σας φάρμακα

 

Κίνδυνοι υγείας: Το νερό της βρύσης δεν είναι πόσιμο, προτιμήστε το εμφιαλωμένο. Προσοχή στις φρέσκες ωμές σαλάτες

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Είναι απαραίτητο το διαβατήριο να μην λήγει για τους επόμενους 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στην Ινδονησία.

 

Ελληνικό Προξενείο: Plaza 89, 12th floor, Suite 1203 JL H.R.Rasuna Said, kav. X-7 No 6, Jakarta Τηλ.:(006221) 5207776 / 5274936 Fax: (006221) 5207753

Τι μπορείτε να γευθείτε

Τα διασημότερα τοπικά πιάτα είναι το Ayam Goring & Ayam bakar (τηγανητό κοτόπουλο με βραστό ρύζι και λαχανικά), το Nasi Goreng (ζυμαρικά ή τηγανητό ρύζι με επιλογή από κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό, λαχανικά και σερβιρισμένο με τηγανητά αυγά και γαρίδες) και το Sate (μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο σχάρας σερβιρισμένο με σάλτσα ξηρών καρπών και λαχανικών).

Το κλίμα

Η περίοδος βροχών διαρκεί από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Η περίοδος ξηρασίας διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η μέση θερμοκρασία είναι από 20οC – 35οC.

Αγορές & Ψώνια

Θα βρείτε μια εντυπωσιακή ποικιλία από ξυλόγλυπτα, έργα τέχνης, παραδοσιακά υφάσματα κ.ά.

Θέλω να​ το​ ζήσω

Καλέστε μας στο 2310 256555 (για Θεσσαλονίκη) ή 210 3230555 (για Αθήνα) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Κάντε κράτηση

    Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


    Δείτε εδώ τις προσφορές μας για Μπαλί

    banner

    Pin It on Pinterest

    Share This