Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Ιαπωνία: 12 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν το ταξίδι

Με τα εντυπωσιακά βασιλικά της παλάτια, τους αρχαίους ναούς και ιερούς βωμούς, αλλά και τις αμμώδεις παραλίες, πανέμορφα εθνικά πάρκα και μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, η Ιαπωνία αποτελεί έναν προορισμό στον οποίο θα θέλεις να γυρνάς ξανά και ξανά.

 

Είναι επίσης μία χώρα με βαθιά παράδοση και σεβασμό σε ήθη και έθιμα: εάν λοιπόν επισκέπτεσαι την Ιαπωνία για πρώτη φορά, ακολούθησε μερικές από τις παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για να μην χάσεις ή ξεχάσεις κάτι σημαντικό.

 

  1. Σιγουρέψου ότι φοράς τα κατάλληλα παπούτσια

Θυμήσου ότι πάντα βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν την είσοδο σε ναό ή σε ιδιωτικό σπίτι, όπου θα βρεις παπούτσια για εσωτερικούς χώρους. Αυτά τα παπούτσια όμως, θα πρέπει επίσης να βγάλεις όταν θα περπατάς σε στρώματα από τατάμι, το οποίο μπορείς να συναντήσεις σε μερικούς ναούς και τα παραδοσιακά κυρίως σπίτια. Εάν θα πας στην τουαλέτα μέσα σε ναό, εστιατόριο ή σπίτι, σιγουρέψου ότι θα αλλάξει πάλι σε ειδικές παντόφλες τουαλέτας.

 

  1. Επίσκεψη κατά τη διάρκεια της εποχής της ανθοφορίες των κερασιών

 Ίσως εκπλαγείς όταν μάθεις ότι η ανθοφορία των κερασιών, εικόνες της οποίας κοσμούν τα αμέτρητα καρτ ποστάλ και τις ταξιδιωτικές διαφημίσεις της Ιαπωνίας, συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της sakura, της συγκεκριμένης εποχής της ανθοφορίας. Η περίοδος κυμαίνεται από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου. Αποτελεί την ακριβότερη περίοδο για επίσκεψη, αλλά είναι η περίοδος κατά την οποία η χώρα είναι στην ομορφότερη και ελκυστικότερη της εποχή.

 

  1. Δεν δίνονται φιλοδωρήματα

Το φιλοδώρημα μπορεί να θεωρηθεί έως και προσβολή, ενώ μπορείς να βρεθείς σε δύσκολη θέση, αφήνοντας φιλοδώρημα σε ένα καφέ ή εστιατόριο, καθώς ο σερβιτόρος θα σας κυνηγάει για να σας επιστρέψει τα ψιλά, που αφήσατε στο τραπέζι. Εάν θέλεις πάντως να ευχαριστήσεις κάποιον, μπορείς να του προσφέρεις κάτι παραδοσιακό από την Ελλάδα ως δώρο.

 

  1. Να είστε ευγενικοί

Οι Ιάπωνες θεωρούν ότι οι ξένοι και οι επισκέπτες είναι γενικά πολύβουοι, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οπότε να σέβεσαι τις τοπικές νόρμες. Θεωρείται ασέβεια να απαντήσεις το κινητό σου, ενώ εάν ακούς μουσική, χαμήλωσε την ένταση. Είναι αγενές στην Ιαπωνία να φυσήξεις τη μύτη σου σε δημόσιο χώρο και απέφυγε να τρως ή να μασάς περπατώντας.

 

  1. Πάρτε το shinkansen

Το τρένο βολίδα της Ιαπωνίας αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθείς από μέρος σε μέρος με την απίστευτη ταχύτητα του και την τέλεια οργάνωση του σιδηροδρόμου. Οργάνωσε πριν ταξιδέψεις το ειδικό πάσο JR Pass, το οποίο χρησιμοποιείται σε όλους τους Ιαπωνικούς σιδηροδρόμους. Πρόσεξε ότι ενώ περισσότεροι άνθρωποι θα περνάνε τους σταθμούς εισιτηρίων με προπληρωμένες κάρτες, εσύ θα πρέπει να περιμένεις για κάποιον στο σταθμό να ελέγξει το πάσο σου.

 

  1. Αγοράστε Suica ή Pasmo κάρτα

 Αυτές οι προπληρωμένες κάρτες είναι παρόμοιες με την Oyster card του Λονδίνου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα περισσότερα μετρό και λεωφορεία. Θα πρέπει να πληρώσεις μία μικρή προκαταβολή, αλλά θα πάρεις το μεγαλύτερο κομμάτι πίσω εάν επιστρέψεις την κάρτα στο τέλος του ταξιδιού σου. Οι κάρτες είναι βολικότερες και φθηνότερες από τα χάρτινα εισιτήρια, ειδικά όταν αλλάζεις γραμμές. Και φυσικά δεν χρειάζεται να σταματάς και να περιμένεις σε ουρά κάθε φορά για να τυπώσεις ένα εισιτήριο, πριν επιβιβαστείς σε τρένο ή λεωφορείο.

 

  1. Συνηθίστε τις ιατρικές μάσκες

Οι Ιάπωνες συνήθως φορούν τις κλασικές ιατρικές μάσκες προσώπου, και ενώ μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, είναι απόλυτα λογικό, καθώς η μάσκα τους κρατάει, αλλά και εσένα υγιείς. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των κερασιών, πολλοί τις φορούν και για να αποφύγουν τις εναέριες αλλεργίες.

 

  1. Ελέγξτε τα φάρμακά σας

Εάν θα χρειαστείς να πάρεις μαζί σου στο ταξίδι φάρμακα, ίσως να χρειαστείς να έχεις μαζί σου τη συνταγή ή ειδικό χαρτί του ιατρού (Yakkan Shoumei). Για να αποφύγεις να μείνεις χωρίς τα φάρμακά σου, έλεγξε λοιπόν τα απαραίτητα στοιχεία.

 

  1. Σημειώστε τις διευθύνσεις ή εκτυπώστε στα kanji

Σιγουρέψου ότι θα έχεις μαζί σου όλες τις απαραίτητες διευθύνσεις στα Ιαπωνικά για να τα βρεις εύκολα και γρήγορα. Βοηθάει επίσης τους ντόπιους να καταλάβουν γρήγορα τι θέλεις και να σου υποδείξουν το σωστό δρόμο ή κατεύθυνση, ή να σε φέρει ένα ταξί στο σωστό σημείο. Πρόσεξε πάντως, καθώς τα ταξί είναι πολύ ακριβά. Καλό είναι να κατεβάσεις επίσης εφαρμογή με χάρτες των πόλεων, τους οποίους θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όντας εκτός σύνδεσης ή να αγοράσεις ένα κλασικό ταξιδιωτικό χάρτη-οδηγό.

 

  1. Να έχετε μαζί σας μετρητά

Μπορεί να δυσκολευτείς για να βρεις ATM στην Ιαπωνία, οπότε είναι καλή ιδέα να ανταλλάζεις χρήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην ξεμείνεις από λεφτά.

 

  1. Χρησιμοποιήστε τα Konbinis

Konbinis, ή μικρά πολυκαταστήματα, προσφέρουν συνήθως τα περισσότερα πράγματα που χρειάζεται ένας επισκέπτης, μαζί με γρήγορα και φθηνά σνακ για να καταπολεμήσεις τη στιγμιαία πείνα και δίψα. Familymart, 7-Eleven και Lawson είναι τα γνωστά ονόματα και θα τα βρεις παντού.

 

  1. Ετοιμαστείτε να ξαναγυρίσετε

Η Ιαπωνία εκπλήσσει τον επισκέπτη με τα χιλιάδες gadgets και gizmos, τα έντονα φώτα της Οσάκα και του Τόκυο, τους γαλήνιους ναούς και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Κιότο, την μαγευτική φύση της ενδοχώρας, το φιλόξενο λαό και την τέλεια οργάνωση. Είμαστε σίγουροι ότι κατά την πτήση της επιστροφής, θα σκέφτεσαι ήδη την επόμενη επίσκεψή σου στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This