Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

24 ώρες στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι πραγματικά η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ… Μία πόλη που προσφέρει τόσα πολλά πράγματα, ώστε να χρειάζεστε να κάνετε αρκετές επισκέψεις για να δείτε τα βασικά της θέλγητρα. Ποια θα ήταν όμως μία τέλεια μέρα στη Νέα Υόρκη για να βιώσετε ακόμη και για λίγο τη γοητεία της?

 

Σας παρουσιάζουμε μερικά βασικά tips για να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας

Πρωί

Βάλτε τα αθλητικά σας παπούτσια και ξεκινήστε νωρίς από την Upper West Side. Με ένα χορταστικό take-out πρωινό στο Zabar’s, έναν χώρο γεμάτο ντελικατέσεν λιχουδιές. Σας προτείνουμε να πάρετε ένα ψωμάκι με κρέμα από τυρί και κινηθείτε ανατολικά προς το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στεγάζεται σε ένα μεγαλοπρεπές κτίριο του 19ου αιώνα στο Central Park West. Ακολουθήστε τα γκρουπ που ατενίζουν με δέος την γιγαντιαία γαλάζια φάλαινα, που αναρτάται από την οροφή του Ocean Life hall, και πριν φύγετε πάρτε μια γρήγορη ματιά από τα απολιθώματα δεινοσαύρων στον πάνω όροφο.

Όσοι ενδιαφέρεστε για την αστρονομία, μπορείτε να πάτε δίπλα στο Rose Center. Συνεχίστε με μια χαλαρωτική βόλτα στην αστική όαση του Central Park. Κινηθείτε νότια από το μουσείο προς το Strawberry Fields, όπου βρίσκεται το μνημείο του John Lennon, στο πάρκο απέναντι από τη πρώην κατοικία του, το Dakota! Και που ξέρετε, μπορεί εκεί να ακούσετε κλασικά κομμάτια του συγκροτήματος από διάφορους πλανόδιους μουσικούς.

Συνεχίστε νότια του μεγάλου πάρκου μέσα από το Sheep Meadow στο Columbus Circle, όπου μπορείτε να θαυμάσετε βιτρίνες πολυτελών καταστημάτων στο Time Warner Center. Απολαύστε ένα οικονομικό γεύμα στο Whole Foods café (και στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε για επιδόρπιο, μια γευστική τρούφα, από το Godiva Chocolatier στο ισόγειο). Το κέντρο στεγάζει επίσης το μοναδικό Jazz at Lincoln Center, που προσφέρει μαγευτικές μουσικές διαδρομές τζαζ και μία εκπληκτική θέα του Midtown. Ενώ είστε εκεί, σας προτείνουμε να αγοράσετε εισιτήρια για την βραδινή παράσταση.

Απόγευμα

Περπατώντας νότια πάνω στη λεωφόρο Broadway, θα περάσετε μέσα από την περιοχή των θεάτρων και την καρδιά του κεντρικού Μανχάταν, την Times Square. Αφήνοντας πίσω σας την πανδαισία των πινακίδων από νέον, θα περάσετε την πλατεία Herald, όπου θα βρείτε το διάσημο πολυκατάστημα Macy’s και το πάρκο του Madison Square, όπου ορθώνεται ο περίφημος τριγωνικός ουρανοξύστης Flatiron του 1902. Συνεχίζοντας πάνω στη Broadway, θα συναντήσετε λίγα τετράγωνα πιο κάτω την πλατεία Union Square, η οποία φιλοξενεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο τη υπαίθρια αγορά Greenmarket. Απολαύστε τα χρώματα και τις μυρωδιές διασχίζοντας τους πάγκους γεμάτους με φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αρτοσκευάσματα, τυριά, κρέατα και λουλούδια.

Τσιμπήστε ένα σνακ από την αγορά και περιηγηθείτε σε μερικά από τα καταστήματα που πλαισιώνουν την πλατεία. Εάν σας ενδιαφέρουν τα εκπτωτικά ρούχα σχεδιαστών επιλέξτε το Basement Filene, για μουσικοθεταρικά βινύλια το Footlight Records και για τους βιβλιοφάγους σας προτείνουμε φυσικά το θρυλικό Strand Books, όπου μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα, σε ένα λαβύρινθο από αμέτρητα ράφια.

Βράδυ

Καθώς είναι πλέον βράδυ, σας συνιστούμε να πάρετε την γραμμή 4, 5 ή 6 του μετρό από την πλατεία Union Square μέχρι την γέφυρα του Brooklyn, στάση City Hall. Κάντε μια βόλτα στη διάσημη γέφυρα, ένα από τα θαύματα της Νέας Υόρκης, που ολοκληρώθηκε το 1883. Εάν δεν χορτάσατε τη μοναδική θέα του skyline του Μανχάταν, επιλέξετε για το δείπνο σας το River Cafe. Διαφορετικά δοκιμάστε ένα από τα άλλα, πιο οικονομικά, τοπικά εστιατόρια, όπως Grimaldi για πίτσα ή Bubby για χάμπουργκερ και τηγανητό κοτόπουλο.

Μετά το βραδινό γεύμα, πάρτε το τραίνο A ή C από τη στάση High St για να επιστρέψετε στη στάση 59th St/Columbus Circle για ένα jazz show, ή αλλιώς κάντε μια βραδινή βόλτα ανάμεσα στα εντυπωσιακά αρχοντικά του Brooklyn Heights για να καταλήξετε στον παραλιακό δρόμο (Brooklyn Promade) για να ολοκληρώσετε μία γεμάτη ημέρα με την συγκλονιστική και αξέχαστη θέα του Μανχάταν.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This