Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Γιατί να επιλέξετε τη Νέα Υόρκη τους χειμερινούς μήνες

O χειμώνας αποτελεί εξαιρετική εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε σούπερ προσφορές στα ξενοδοχεία, και να απολαύσετε αμέριμνοι και χωρίς κίνηση βόλτες στο Soho και το Greenwich Village. Η πόλη φοράει τα ωραία χειμωνιάτικά της με εξαιρετικές υπαίθριες εκδηλώσεις, κατάλληλες για όσους δεν ενοχλούνται να φορέσουν ένα εξτρά πουλόβερ.

 

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω μερικές ιδέες και προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε, για να ζεστάνετε τη ψυχή σας τις κρύες ημέρες του χειμώνα:

  1. Παγοδρομίες

 

Οι υπαίθριες παγοδρομίες στην Νέα Υόρκη παραμένουν μία κλασική ΝέοΥορκέζικη εμπειρία και παράδοση. Πριν από 100 χρόνια, περίπου 30.000 άνθρωποι θα έφταναν κάθε σαββατοκύριακο στο Central Park για να κάνουν πατινάζ ή να φλερτάρουν. Αν και οι μέρες εκείνες έχουν τελειώσει, μπορείτε ακόμη και σήμερα να ζήσετε τη μοναδική αυτή εμπειρία, ιδίως τις βραδινές ώρες.Το παγοδρόμιο στο Rockefeller Center αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικές εικόνες της χειμερινής πόλης. Ένα μικρό παγοδρόμιο γεμάτο με επισκέπτες, που πληρώνουν εξωφρενικές τιμές για μία φωτογραφία μπροστά από το άγαλμα του Χρυσού Προμηθέα. Για μία οικονομικότερη λύση, σας προτείνουμε πατινάζ στο παγοδρόμιο Wollman, στη νοτιοανατολική γωνία του Central Park. Είναι τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο με θέα στα κτίρια του Midtown. Το πάρκο Βryant είναι ακόμη μία επιλογή. Ένα μικρό παγοδρόμιο, όπου προσφέρεται δωρεάν το πατινάζ.

  1. Κινέζικη Πρωτοχρονιά

 

Η παρέλαση της Chinatown είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα. Γιορτάζεται το νέο σεληνιακό έτος το οποίο είναι προγραμματισμένο φέτος για τις 14 Φεβρουαρίου 2016. Κάθε χρόνο, περίπου μισό εκατομμύριο θεατές παρευρίσκονται για να δοκιμάσουν διάφορες λιχουδιές, να ψωνίσουν στην τοπική αγορά και τέλος να δούνε τη μοναδική παρέλαση των δράκων στην Canal Street.

  1. Εβδομάδα Εστιατορίων

 

Η «εβδομάδα φαγητού» που διαρκεί ουσιαστικά 3 ολόκληρες εβδομάδες (από 18 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου). Η αγαπημένη εκδήλωση των ΝεοΥορκέζων προσφέρει μία σειρά από γεύματα σε μεγάλα εστιατόρια της πόλης σε τιμές δελεαστικές με τιμές που κυμαίνονται από 25$ έως 38$ για ένα γεύμα ή δείπνο κατ’ άτομο. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιείται και το καλοκαίρι, μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.

  1. Ζεστή Σοκολάτα

 

Η Νέα Υόρκη δεν ήταν ποτέ η πόλη του καφέ, αλλά σίγουρα είναι γνωστή για τις εξαιρετικές ζεστές σοκολάτες της. Το City Bakery στην περιοχή Chelsea φιλοξενεί για 21 χρόνια τώρα, το Φεστιβάλ ζεστής Σοκολάτας, έχοντας κάθε φορά ένα νέο θέμα για κάθε ημέρα του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει 28 σοκολάτες! Το City Bakery δεν είναι όμως το μοναδικό μέρος. Μπορείτε να βρείτε ωραίες ζεστές σοκολάτες σε όλη την πόλη, από το πάρκο Bryant έως το Dumbo.

  1. Ο Κεντρικό Σταθμός

 

Ο κεντρικό σιδηροδρομικός σταθμός της Νέα Υόρκης αποτελεί ορόσημο και ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης! Κάθε χρόνο πραγματοποιείται γιορτή σχετική με τον υπέροχο σταθμό. Το 2015, ο Κεντρικός σταθμός έγινε 102 ετών και για να το γιορτάσουν, η Daily News ανέσυρε από τα αρχεία της μοναδικές εικόνες και λεπτομέρειες από την ιστορία του σταθμού. Μέσα από τα ιστορικά αυτά ντοκουμέντα, μπορείτε να ζήσετε πως το Grand Central έχει μετατραπεί σήμερα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στον κόσμο και που οφείλει την περίφημη αρχιτεκτονική του.

  1. Η Υπαίθρια Αγορά του Μπρούκλιν

 

Η υπαίθρια αγορά του Μπρούκλιν είναι μία νέα διασκεδαστική παράδοση αγορών για τους κρύους μήνες . Οι εκατό περίπου πάγκοι μεταφέρονται στους εσωτερικούς χώρους του εξαιρετικού αρ ντεκό κτιρίου των 37 ορόφων, της παλιάς τράπεζας Williamsburg Savings (που αποκαλείται σήμερα Skylight One Hanson). Η αγορά διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο και λειτουργεί μόνο Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Εάν δεν έχετε κουραστεί από τα παζάρια, σας προτείνουμε να ζήσετε την ξεχωριστή εμπειρία του NBA και να αγοράσετε εισιτήριο για να δείτε τους Brooklyn Nets να παίζουν μπάσκετ στο καινούριο Barclay Center.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This