Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Oι πέντε καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Μαϊάμι

Μια μικρή ανάσα από το Μαϊάμι θα βρείτε μερικά από τα πιο σαγηνευτικά, χαρισματικά και γνωστά αξιοθέατα της Φλόριντα. Έτσι, εάν είστε κουρασμένοι από το clubbing και τους celebrities, κάντε ένα διάλειμμα και γνωρίστε μερικά από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα, που βρίσκονται γύρω από την πόλη.

 

1. Εθνικό πάρκο Everglades

Μια εύκολη ημερήσια εκδρομή από το Μαϊάμι είναι η επίσκεψη του εθνικού πάρκου Everglades, η οποία σας παρέχει την τέλεια δικαιολογία για να ξεφύγετε έξω από τη ζούγκλα της μεγαλούπολης και να επανασυνδεθεί με τη φύση. Εδώ, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε συναρπαστικές εικόνες άγριας ζωής με αλιγάτορες και εξωτικά πουλιά.

Το Glades, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, θα πρέπει να προσεγγιστεί με την ίδια σιωπή και σεβασμό, που δείχνει και στους «κατοίκους» της. Ελάτε με το αυτοκίνητο και το κανό σας, το ποδήλατό ή το καγιάκ σας ή απλά περπατείστε γύρω από το πάρκο. Κατανοήστε την τροφική αλυσίδα, τον τρόπο με τον οποίο μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λίμνη παράγει ένα κουνούπι, το οποίο αποτελεί τροφή για έναν βάτραχο, ο οποίος γίνεται το γεύμα για έναν αλιγάτορα. Στους ήρεμους χώρους του, συνειδητοποιείται ότι το Everglades, αν και συχνά χαρακτηρίζεται ως ένας απλός βάλτος, είναι μία από τις σημαντικότερες ομορφιές της πόλης του Μαϊάμι. Η South beach μπορεί να αλλάζει μέρα με τη μέρα, αλλά το όμορφο πάρκο Glades διατηρεί τη φυσική του ομορφιά και αν είμαστε πολύ τυχεροί, ίσως να τη διατηρήσει για πολύ περισσότερο.

2. Εθνικό πάρκο Biscayne

Ανατολικά του Everglades είναι το εθνικό πάρκο Biscayne, στο οποίο βρίσκεται ένα τμήμα του τρίτου μεγαλύτερου υφάλου του κόσμου (μαζί με μακρόβια δάση και τις βορειότερες περιοχές των Keys). Ευτυχώς, αυτό το μοναδικό πάρκο έκτασης 300 τετραγωνικών μιλίων, είναι εύκολο να το εξερευνήσετε είτε με ένα κανό, είτε να κάνετε μία βόλτα με βάρκα η οποία έχει γυάλινο πυθμένα. Το Biscayne είναι μοναδικό, όσον αφορά τα εθνικά πάρκα, προσφέροντας ένα από τα καλύτερα σημεία παρατήρησης κοραλλιογενούς υφάλου εντός των ΗΠΑ, εκτός από τη Χαβάη και το κοντινό Key Largo.

3. Florida Keys

Κατά την παραμονή σας στο Μαϊάμι, μην παραλείψετε να κάνετε εξόρμηση στα περίφημα Keys. Μία απίθανη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και απίστευτης λαογραφικής ποικιλομορφίας. Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά το πολιτιστικό χωνευτήρι των Η.Π.Α. Από τους σκληροτράχηλους λευκούς rednecks, έως τους Κουβανούς μετανάστες και τις κοινότητες των Ανατολικοευρωπαίων εργατών. Η περιοχή φημίζεται για την ανεκτικότητα και την εκκεντρικότητα. Εδώ βρίσκεται μία από τις πιο ζωντανές κοινότητες ομοφυλοφίλων στη χώρα. Και φυσικά θα πρέπει να δοκιμάσετε το εξαιρετικό ρούμι. Πολύ ρούμι θα λέγαμε. Ο βασικός στόχος λοιπόν της εκδρομής είναι να χαλαρώστε στο ζεστό ήλιο της Φλόριντα. Οδηγείστε έναν από τους ενδιαφέροντες δρόμους της Αμερικής, που ενώνει τα 45 νησάκια, που εκτείνονται κατά μήκος της μεγάλης νησιωτικής αλυσίδας των 113 μιλιών.

4. Θεματικά Πάρκα στο Ορλάντο 

Το 1971 η Walt Disney World άνοιξε τις πύλες του Mαγικού Βασιλείου της. Σήμερα, περιλαμβάνει 23 ξενοδοχεία, τέσσερα θεματικά πάρκα (μαγικό βασίλειο, Epcot, Hollywood Studios και το ζωικό βασίλειο), σχεδόν 100 εστιατόρια, δύο υδάτινα πάρκα (Typhoon Lagoon και Blizzard Beach), ένα αθλητικό συγκρότημα (Wide World Disney του Αθλητισμού), δύο καταστήματα και νυχτερινά κέντρα (Downtown Disney και Disney Boardwalk), καθώς επίσης και έξι γήπεδα γκολφ, τρία mini γήπεδα γκολφ και λιμνοθαλάλασσες με θαλάσσια σπορ. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολύπλοκο σύστημα από δωρεάν λεωφορεία, πλοία και μία ράγα τρένου.  Σε αντίθεση με το πάρκο της Disney, το Universal Orlando είναι ένα φιλικό προς τους πεζούς και μικρότερο συγκρότημα με δύο εξαιρετικά θεματικά πάρκα (Universal Studios και τα νησιά της Περιπέτειας), τρία πολυτελή θέρετρα, και περιοχή νυχτερινής διασκέδασης και εστίασης (CityWalk). Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους μέσα από υπέροχα πράσινα μονοπάτια και ήρεμη βαρκάδα. Σε ίση απόσταση από τα δύο προηγούμενα πάρκα, θα βρείτε το υδάτινο πάρκο SeaWorld, με φανταστικά θεάματα και ποικίλες δραστηριότητες με διάφορα θαλάσσια ζώα. Επισκεφθείτε και το θεματικό του αδελφάκι, η μοναδική Aquatica, ένας κόσμος, όπου περιορισμένος σχετικά αριθμός επισκεπτών μπορούν να απολαύσουν μια ημέρα χαλάρωσης σε μια ιδιωτική παραλία και να κολυμπήσουν με δελφίνια.

5. Space Coast & Διαστημικό κέντρο Κένεντι

Η «Ακτή του Διαστήματος» αποτελεί το όνειρο κάθε παιδιού που ονειρεύτηκε να γίνει αστροναύτης! Θα εκπλαγείτε, θα ψυχαγωγηθείτε και ίσως και να κουραστείτε από το πλήθος διαστημικών θεμάτων, που στροβιλίζονται σε κάθε βενζινάδικο, σε κάθε καφέ αλλά και τα λόμπι των τοπικών ξενοδοχείων. Ακόμη και ο κωδικός της περιοχής είναι 321! Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι είναι το μεγαλύτερο αξιοθέατο της περιοχής (και το οποίο εκτείνεται σε περισσότερα από 140.000 στρέμματα). Πάνω από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες το επισκέπτονται σε ετήσια βάση. Σε αντίθεση όμως με τα κτίρια υψηλής τεχνολογίας , η περιοχή διαθέτει μερικά μία από τις λιγότερα αναπτυγμένες περιοχές της Φλόριντα. Εκτός από τα περίπου 10.000 στρέμματα που χρησιμοποιεί το Διαστημικό Κέντρο, η υπόλοιπη περιοχή είναι ένα προστατευμένο καταφύγιο άγριας ζωής , γι ‘αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε αλιγάτορες να λιάζονται στον ήλιο, άγρια πουλιά ( συμπεριλαμβανομένων των φαλακρών αετών). Κατά μήκος της ακτής μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα παρατήρησης της θαλάσσιας χελώνας της Φλόριντα και μία από τις πιο παρθένες παραλίες στην πολιτεία . Εάν θέλετε περιπέτεια, επιλέξτε τα κύματα από το Sebastian Inlet μέχρι την παραλία Cocoa για σερφ.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This