Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Ο Αφρικανικός κήπος της Εδέμ

Το Σερεγκέτι είναι ένας τόπος με ακαλλιέργητες εκτάσεις. Περιλαμβάνει τμήματα της Τανζανίας και της Κένυας, και είναι ένας τεράστιος, λοφώδης βοσκότοπος με έκταση 30,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου. Εδώ το έδαφος καλύπτεται από ένα στρώμα πλούσιου ηφαιστειακού χώματος, το οποίο δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της οργιώδους βλάστησης που σκεπάζει τη γη. Υπάρχουν περιοχές με δάση ακακίας και σαβάνες με ακανθώδη δέντρα, τα φύλλα των οποίων παρέχουν τροφή για τις οικογένειες των ελεφάντων. Αγέλες από καμηλοπαρδάλεις περιφέρονται με χάρη στις σαβάνες, με το μεγάλο και αργό βηματισμό τους.

 

Σε μερικές περιοχές, ορθώνονται από τις πεδιάδες γρανιτικές προεξοχές που έχουν γίνει λείες από τον άνεμο και τη βροχή, δημιουργώντας ιδανικά παρατηρητήρια για τα λιοντάρια και τις λεοπαρδάλεις. Τα ορμητικά ποτάμια που διατρέχουν την περιοχή διαγράφοντας οφιοειδή πορεία είναι γεμάτα ιπποπόταμους και κροκόδειλους. Στις ανοιχτές πεδιάδες, μπορεί κανείς να δει κοπάδια από γκνου, αλκέλαφους, τόπις και πολλά άλλα είδη αντιλόπης που βόσκουν. Διψασμένες ζέβρες συγκεντρώνονται σε νερόλακκους, κυκλώνοντάς τους σαν περιδέραια με ασπρόμαυρες χάντρες. Γαζέλες και ιμπάλα χοροπηδούν με άνεση στις πεδιάδες κάνοντας μεγάλα άλματα. Πολυπληθή κοπάδια βούβαλων του ακρωτηρίου, με τα τεράστια καμπυλωτά κέρατα και το μυώδες σώμα τους, βόσκουν νωχελικά, ξεριζώνοντας τούφες βλάστησης με το πλατύ τους στόμα.

 

Στο Σερεγκέτι υπάρχουν άφθονα λιοντάρια. Την ημέρα, όταν ο ήλιος καίει, αναπαύονται στη σκιά των δέντρων και των θάμνων, περιμένοντας να σκοτεινιάσει για να κυνηγήσουν με τη δροσιά. Οι λεοπαρδάλεις είναι σχεδόν αόρατες έτσι όπως ξαπλώνουν με χάρη πάνω στα ψηλά κλαδιά των δέντρων, καμουφλαρισμένες από τις σκιές που δημιουργεί το φως κάτω από τα φύλλα. Οι ανοιχτοί βοσκότοποι είναι ιδανικός τόπος για τις αστραπιαίες επιταχύνσεις του γατόπαρδου. Το λεπτό σώμα του γίνεται δυσδιάκριτο καθώς διασχίζει τις πεδιάδες κυνηγώντας το θήραμά του.
Πράγματι, το οικοσύστημα του Σερεγκέτι είναι παράδεισος για τη ζωική κτίση—ένα αξιοθαύμαστο θέαμα. Αλλά ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θαύματα του ζωικού κόσμου είναι οι τεράστιες αγέλες των γκνου.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This