Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Μαίρη & Βασίλης

Μάρτιος 2019, Ιαπωνία!

Αγαπημένη Χαρά καλησπέρα,

Η πρώτη λέξη που αυθόρμητα μου ήρθε στο μυαλό όταν ξεκίνησα να γράφω για την Ιαπωνία είναι ΟΥΑΟΥ! Πραγματικά μας φαίνεται απίστευτο ότι πριν ένα μήνα περίπου κάναμε ένα από τα ωραιότερα ταξίδια μας! Ό,τι και να γράψεις για αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της είναι λίγο… Πρόκειται για έναν υπέροχο πολιτισμό με μακρά ιστορία, που έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά την εξέλιξη με την παράδοση. Οι Ιάπωνες είναι φιλόξενοι, με καλή διάθεση, πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν και πολύ καθαροί! Η καθημερινότητά τους είναι με τέτοιο τρόπο οργανωμένη, ώστε έχουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και αμέσως καταλαβαίνεις ότι οι αξίες που θαυμάζεις σε εκείνους είναι απλώς μέρος της φιλοσοφίας και της εκπαίδευσής τους και για αυτό το λόγο η επικοινωνία μαζί τους γίνεται αβίαστα και φυσικά, παρόλο που δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά! Μείναμε σε δυο πόλεις, το Tokyo και το Kyoto, τη νέα και την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα.

Στο Tokyo υπάρχει απίστευτη ποικιλομορφία στις γειτονιές και μπορείς να περιηγηθείς με ασφάλεια ακόμα και στις πιο υποβαθμισμένες, πάντως όλες παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Εμείς μείναμε στο δήμο Shinjuku-ku, περιοχή με τους περισσότερους ουρανοξύστες καθώς και τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου. Θυμάμαι ότι με δέος μπήκαμε την πρώτη φορά στο μετρό τους, για το οποίο είχαμε ακούσει και διαβάσει πολλά και διάφορα, τα περισσότερα αγχωτικά. Έχω όμως να πω ότι ακόμα και σε ώρες αιχμής, δεν αισθάνεσαι στριμωγμένος ή κλειστοφοβικά, γιατί απλούστατα λειτουργεί με τέτοια οργάνωση και συνέπεια, που όλοι εξυπηρετούνται μια χαρά. Είναι δε τέτοια η προθυμία τους να σε βοηθήσουν να βρεθείς εκεί που θες να πας, που ορισμένες φορές βγήκαν στην κυριολεξία από το δρόμο τους για να μας βοηθήσουν… πολίτες και υπάλληλοι J Αυτό που συμπεράναμε είναι ότι οι ρυθμοί της ζωής τους μπορεί μεν να είναι γρήγοροι, αλλά η στάση τους είναι ήπια και οι περισσότερες εικόνες που έχουμε περιλαμβάνουν χαρούμενο κόσμο να κάνει πικ νικ στα ανθισμένα πάρκα (cherry blossom!), να χρησιμοποιεί με τάξη το μετρό, να φροντίζει τα μαγαζιά του, να περιμένει υπομονετικά σε ουρές, για να απολαύσει το τσάι του (ιεροτελεστία στην Ιαπωνία) και γενικά σε καμία περίπτωση δεν αισθανθήκαμε να μας αντιμετωπίζουν ως τουρίστες. Η φυσική ομορφιά υπάρχει, ιδιαίτερα στο Kyoto, το οποίο είναι περισσότερο γραφικό και με μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (ναοί, παγόδες, κάστρα). Το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο ήταν το Χρυσό Περίπτερο (Kinkakuji), ένας ναός Zen, του οποίου οι δύο πρώτοι όροφοι είναι πλήρως καλυμμένοι με φύλλα χρυσού και έχει χτιστεί με θέα σε μια μεγάλη λίμνη.

Περπατήσαμε σε γειτονιές που ζουν ακόμα γκέισες, πήγαμε σε ναούς σαμουράι, χρησιμοποιήσαμε τρένο-βολίδα (bullet-train), επισκεφτήκαμε το μουσείο manga, φορέσαμε κιμονό, γευτήκαμε την υπέροχη ιαπωνική κουζίνα, χαζέψαμε στα περίφημα μαγαζιά με ηλεκτρονικά… τι να πρωτοθυμηθώ! Όσον αφορά στην ιδιαίτερη κουζίνα τους, θα αναφερθώ συγκεκριμένα σε ένα «σουσάδικο» που φάγαμε, στην εξωτερική αγορά της διάσημης ψαραγοράς Tsukiji και ενώ στην αρχή προβληματιστήκαμε με το τι θα μπορούσαμε να φάμε (τα περισσότερα ωμά!), τελικά το απολαύσαμε και γνωρίσαμε ένα συμπαθέστατο ζευγάρι Ιαπώνων, οι οποίοι αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ για το μακρινό ταξίδι που κάναμε, μας μιλήσανε με αγάπη για την Ελλάδα και το πόσο θέλουν να την επισκεφθούν. Μας θυμάμαι να φωτογραφιζόμαστε σε κάθε γωνιά, μπροστά από ιαπωνικές επιγραφές και Ιάπωνες που βόλταραν με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και πραγματικά ήταν τόσο ζεστό το αίσθημα της φιλοξενίας, που ούτε για μια στιγμή δεν νιώσαμε ανασφάλεια ή «χαμένοι στη μετάφραση», γιατί η αλήθεια είναι ότι υπήρχε το άγχος για το αν θα συντονιστούμε αμέσως με τους ρυθμούς των μεγαλουπόλεων.

Η μόδα είναι επίσης ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ιαπωνία και μας έκανε εντύπωση το πόσο κομψοί και περιποιημένοι ήταν όλοι στους δρόμους! Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στα μωρά τους (γενικά παντού έβλεπες οικογένειες με μωρά), που πρέπει να είναι τα πιο ζουμπουρλίδικα χαριτωμένα μωρά στον κόσμο, επίσης ντυμένα με την τελευταία λέξη της μόδας!! Βέβαια υπάρχει και η εκκεντρική πολύχρωμη μόδα, που ζει και βασιλεύει στο Harajuku, συνοικία της Shibuya, στην οποία υπάρχει επίσης η λεωφόρος Omotesando, με τις πολυτελείς μπουτίκ επώνυμων brands. Το κλίμα τους μοιάζει με αυτό της Ελλάδας και το Μάρτιο που κάναμε το ταξίδι μας είχε ήδη αρχίσει να γίνεται ανοιξιάτικος ο καιρός και ήμασταν τυχεροί γιατί είχαν ήδη αρχίσει να ανθίζουν τα δέντρα τους, από τα εντυπωσιακότερα θεάματα της χώρας!

Το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής και το μόνο μικρό σε σχέση με αυτή είναι οι χώροι και τα δωμάτια ξενοδοχείων, που σου θυμίζουν ότι η αφθονία και η μεγαλοπρέπεια στην κουλτούρα δεν χρειάζονται έκταση για να αναδειχθούν. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα γίνονταν πραγματικότητα εάν δεν είχαμε την πολύτιμη βοήθεια των εξαιρετικών ανθρώπων της Red Elephant, οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους, από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να έχουμε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι!! Ιδιαίτερη μνεία αξίζεις εσύ Χαρά καθώς και η Μαρία, που ήσασταν πάντοτε διαθέσιμες και συνεπείς στην εξυπηρέτησή μας.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα και ελπίζουμε να σχεδιάσουμε και το επόμενο ταξίδι μας μαζί σας!!! Καλή συνέχεια!

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This