Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ντουμπάι

Εκπαιδευτικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Ντουμπάι!

Κείμενο-φωτογραφίες: Μαίρη Α. Γρηγοριάδου από τα Όμορφα Ταξίδια
Το τουριστικό γραφείο Dion Tours/Red Elephant πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες εκπαιδευτικό ταξίδι (fam trip) στο Ντουμπάι, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Μαζί τους και τα omorfa taxidia. Το πρόγραμμα του ταξιδιού πυκνό και άψογα δομημένο, με τις εικόνες και τις εμπειρίες να διαδέχονται η μια την άλλη, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πώς θα μπορούσε όμως να γίνει αλλιώς για να χωρέσουν όλα αυτά τα θαυμαστά, πρωτότυπα, και μοναδικά που προσφέρει στον ταξιδιώτη το εμιράτο του Ντουμπάι; Η ταξιδιωτική μας ομάδα ξεκίνησε αναζητώντας τις ρίζες του Ντουμπάι στο παλιό κομμάτι του, περιπλανώμενη στα σουκ των μπαχαρικών, των υφασμάτων και βέβαια του χρυσού με τις βιτρίνες να θαμπώνουν τα μάτια με τη λάμψη τους αλλά και επίσκεψη στο Μουσείο του Ντουμπάι για να γνωρίσουμε την ιστορία του. Η γεύση από το παλιό Ντουμπάι έκλεισε όμορφα με μια βόλτα στον όρμο του Dubai Creek με τα abra, τα παραδοσιακά πλοιάρια. Στάση και έξω από το παλάτι του Σεΐχη του Ντουμπάι Σαΐντ Αλ Μακτούμ.
Από κει και πέρα οι εικόνες του σύγχρονου Ντουμπάι είναι καταιγιστικές, πολλές φορές κόβουν την ανάσα, προκαλώντας μας επιφωνήματα θαυμασμού. Περνάμε κατασκευές πρωτοποριακές όπως το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, που δεσπόζει στον ορίζοντα του εμιράτου και ξεναγούμαστε στο Armani Hotel που βρίσκεται μέσα στο Burj Khalifa. Θαμπωνόμαστε από την πολυτέλεια του περίφημου ξενοδοχείου Burj Al Arab, ενός από τα κορυφαία ξενοδοχεία του κόσμου και απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της ξενάγησης του. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολλά inspection σε πολυτελή ξενοδοχεία κάθε ύφους και παροχών, που καλύπτουν τα όνειρα και τις προτιμήσεις και του πιο απαιτητικού επισκέπτη, παντού με εξυπηρέτηση πέντε αστέρων από το προσωπικό.
Γνωρίσαμε νέες περιοχές, καθώς το Ντουμπάι δημιουργεί συνεχώς νέους πόλους ενδιαφέροντος, όπως τις παραθαλάσσιες περιοχές του Dubai Marina, το JBR με το σχεδόν έτοιμο Dubai Eye, μια Ρόδα μεγαλύτερη από το αντίστοιχο London Eye. Μοναδική και η εμπειρία να περπατάς στις τεχνητές νησίδες σε σχήμα φοίνικα της Palm Jumeirah μέσα στη θάλασσα, αυτό το θαυμαστό επίτευγμα της κατασκευαστικής με τα δεκάδες ξενοδοχεία, από όπου κανείς μας δεν ήθελε να φύγει! Και μετά σαφάρι στην έρημο, ηλιοβασίλεμα με σαμπάνια και δείπνο στην κατασκήνωση μετά μουσικής και χορό της κοιλιάς!
Φυσικά το πρόγραμμα περιλάμβανε και Shopping therapy στους ναούς της κατανάλωσης του Dubai Mall, του μεγαλύτερου shopping centre στον κόσμο με το εκπληκτικό ενυδρείο και του Mall of the Emirates με το χιονοδρομικό κέντρο Ski Dubai. Πραγματικά ο εγκέφαλός μας δεν προλαβαίνει να καταγράφει εμπειρίες! Γρήγορα καταλάβαμε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ταξίδι θα μπορούσε να ονομαστεί και ταξίδι γευσιγνωσίας, με τους γευστικούς μας κάλυκες να εκρήγνυνται μπροστά στους ατέλειωτους μπουφέδες των ξενοδοχείων!

Info…
To τουριστικό γραφείο Dion Tours/Red Elephant ασχολείται ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο προορισμό οργανώνοντας ομαδικά ή ατομικά πακέτα που άλλα αφορούν μόνο στο Ντουμπάι και άλλα το συνδυάζουν με άλλους εξωτικούς προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, το Μπαλί κλπ.
Εκ μέρους του Dion Tours/Red Elephant, το εκπαιδευτικό ταξίδι συνόδευσαν ο Πέτρος Βλαχόπουλος και ο Κώστας Εμμανουηλίδης, με την οργάνωση και την φιλοξενία να είναι άψογη.
Επίσης συμμετείχε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Turkish Airlines στο γραφείο της Θεσσαλονίκης Ελένη Βραζιτίκου, καθώς η μετάβαση και η επιστροφή έγινε με πτήσεις της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας μέσω Κων/πολης. Η Turkish Airlines συνδέει την Κωνσταντινούπολη με το Ντουμπάι με δυο πτήσεις την ημέρα, καθώς και μια πτήση καθημερνά στο κοντινό Αμπού Ντάμπι και την Σάρτζα.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This