Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Αρχαία Μέμφιδα

Οι εκδρομές μας στην Αίγυπτο είναι γεμάτες αρχαίες πόλεις και μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι η αρχαία Μέμφιδα.

Η Μέμφις ήταν η αρχαία πρωτεύουσα της Κάτω Αιγύπτου και μία από τις πιο παλιές αιγυπτιακές πόλεις. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου, πάνω από το δέλτα. Χτίστηκε γύρω στην 4η χιλιετία π.Χ. από το φαραώ Μενές. Περιγραφή των κήπων της και του όλου ανθοστολισμένου περιβάλλοντός της δίνουν ο Διόδωρος Σικελιώτης και ο Πλίνιος. Την εξαιρετική χλωρίδα της πόλης συμπλήρωναν τα αμπέλια, απ` όπου παρασκεύαζαν υπέροχα κρασιά. Με ξεχωριστή φροντίδα την καλλώπισαν οι φαραώ Ραμσή. Στη Μέμφιδα λατρευόταν ιδιαίτερα ο θεός Φθα και ο ναός του βρισκόταν στην ακρόπολή της, η οποία περιβαλλόταν από έναν άσπρο τοίχο. Αυτός είναι ο λόγος που η πόλη ονομάστηκε πόλη του “Λευκού Τείχους”. Η παρακμή της άρχισε από την ίδρυση της Αλεξάνδρειας και τις μεταγενέστερες αραβικές επιδρομές.

 

Σήμερα, είκοσι χιλιόμετρα έξω από το Κάιρο, σώζονται τα ερείπια και τα παλιά μνημεία της, που έφεραν στο φως οι ανασκαφές.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This