Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Η μουσική ψυχή της Κούβας

Πλούσια, έντονη και ζωηρή, η Κουβανική μουσική αποτελεί δεκαετίες την ψυχή και τη βάση του ήχου και του ρυθμού της Λατινικής Αμερικής. Όλα τα βασικά είδη μουσικής, από σάλσα, ρούμπα, μάμπο, τσατσατσά, τσαράνγκα και ντανζόν οφείλουν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου στο μαγικό μουσικό δυναμισμό, που ξεκίνησε εδώ. Η συνδρομή της Κούβας στην παγκόσμια μουσική δεν περιορίζεται ούτε σε ένα συγκρότημα, ούτε σε ένα είδος μουσικής. Είναι η ακαταμάχητη και ακράτητη ορμή να κουνήσεις όλο σου το σώμα με μία βολή χαράς απευθείας στην καρδιά.

 

Σάλσα

 

Μπορείς να συζητάς επί ώρες για το ποιος ανακάλυψε τη σάλσα (στην πράξη εμφανίστηκε στην γόνιμη μουσική σκηνή του ’60 και ’70 της Λατινικής Νέας Υόρκης), αλλά αλήθεια είναι ότι λίγοι άνθρωποι μπορούν να γράψουν και να εκτελέσουν τη σάλσα το ίδιο καλά με τους Κουβανούς. Δεν πείστηκες? Κάνε μάθημα χορού στην Αβάνα ή πήγαινε σε ένα από τα δύο CasasdelaMusica και απόλαυσε τους ειδικούς σε κίνηση.

 

Nueva trova

 

Απίθανο κράμα μουσικής από Bob Dylan, Celia Cruz, John Lennon, Víctor Jara και Joan Manuel Serrat, η nueva trova είναι η Κουβανική μουσική επανάσταση με σημαντικότερους ερμηνευτές, τους Pablo Milanés και Carlos Puebla. Η Nueva trova γεννήθηκε επίσημα το Φεβρουάριοτου 1968 στη συναυλία Primer Encuentro de la Canción Protesta στη Casa de las Américas της Αβάνα. Το mini-Woodstock της Κούβας, όπως αναφέρεται, επέδρασε με ένταση στους αριστερούς του κόσμου ως η εναλλακτική μουσική επανάσταση στο Αμερικανικό rock ‘n’ roll.

 

Ρούμπα

 

Πληθωρικό μείγμα από έντονα ντραμς και αθλητικό χορό, η ρούμπα αποτελεί την Αφρικανική καρδιά της Κούβας, ένα μουσικό είδος με θρησκευτική εικονογραφία και οδυνηρή ανάμνηση της σκλαβιάς. Ζήσε το ρυθμό στην πόλη Matanzas, όπου στις αποβάθρες ξεκίνησαν να ακούγονται οι ρυθμοί στη δεκαετία 1890. Αυθόρμητο και εκφραστικό, εντυπωσιάζει με την έντασή των μουσικών και ερμηνευτών του.

 

Son-Changüí

 

Στο Σαντιάγκο το αποκαλούν σον, στην επαρχία Γκουαντάναμο πάλι sonchangüí–ανατολική παραλλαγή του παραδοσιακού Κουβανικού θέματος, που γεννήθηκε στα εργοστάσια ζάχαρης και επηρεάστηκε από τους σκλάβους. Διάσημη είναι η περιγραφή του Κουβανού λαογράφου Fernando Ortiz ότι είνα ‘η ερωτική σχέση μεταξύ του Αφρικανικού τυμπάνου και της Ισπανικής κιθάρας’.

 

Reggaetón

 

Είτε το αγαπάς είτε το μισείς, το ρεγκετόν είναι ο ήχος της στιγμής στην Κούβα. Αυτό το ζωηρό συνονθύλευμα από ραπ, χιπ χοπ και ρέγκε ακούγεται με ένταση μέσα από τα πάρκα, τις πλατείες, τις σχολικές αυλές, τα ράδια αυτοκινήτων. Αν και θεωρήθηκε αρχικά ανατρεπτικό και αντιεπαναστατικό είδος μουσικής, το Κουβανικό χιπ χοπ έλαβε μεγάλη υποστήριξη από την κυβέρνηση και θεωρήθηκε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Κουβανικής νεολαίας. Μέχρι και ο Φιντέλ Κάστρο περιέγραψε το ρεγκετόνως ‘η εμπροσθοφυλακή της Επανάστασης’.

 

Θα δοκιμάσεις να χορέψεις με τους καλύτερους στις μουσικές σκηνές της Κούβας?

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This