Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Top 10 ταξιδιωτικές εμπειρίες στον Άγιο Δομίνικο

Η Δομινικανή Δημοκρατία προσφέρει πολλά περισσότερα σε ένα επισκέπτη από τα μαγευτικά παράκτια θέρετρα, καθώς είναι μία από τις πλέον γεωγραφικά ποικιλόμορφες χώρες της Καραϊβικής. Από το θαυμάσιο ορεινό σκηνικό μέχρι τις έρημες πεδιάδες, την αποικιακή αρχιτεκτονική, την πολύβουη αστική ζωή και τη νωθρή εξοχή και φυσικά τους πολύ φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους. Από πού να αρχίσετε? Δοκιμάστε από τις παρακάτω 10 top ταξιδιωτικές εμπειρίες…

Αποικιακή αρχιτεκτονική του Άγιου Δομίνικου

Διασχίστε την ιστορία της παλαιότερης πόλης του Νέου Κόσμου. Με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις υπέροχα ανακαινισμένες επαύλεις, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τον Άγιο Δομίνικο ως τη σημαντικότερη πόλη του Νέου Κόσμου της Ισπανικής Αυτοκρατορίας του 16ου αιώνα. Αλλά το παρελθόν συνυπάρχει εδώ με το παρόν. Ακολουθήστε τα χνάρια των πειρατών και των κονκισταδόρες τη μία και την άλλη σταματήστε στα μαγαζιά που πουλάνε τα τελευταία hits των μουσικών της μερένγκε.

Χαλαρώστε στην παραλία Rincón

Θεωρείτε ως μία από τις κορυφαίες παραλίες της Καραιβικής και οι επισκέπτες συρρέουν εδώ για να απολαύσουν το ειδυλλιακό σκηνικό και την ηλιοθεραπεία. Η παραλία Rincon είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει όσους καταφτάνουν εδώ σε καθημερινή βάση, μέσα σε μαγευτικό εξωτικό παράδεισο, που συνοδεύεται με θαλασσινά πιάτα στα τοπικά εστιατόρια.

Las Galeras

Στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου της Σαμάνα βρίσκεται αυτό το ατμοσφαιρικό ψαροχώρι, πραγματικό καταφύγιο από την πολυκοσμία των κεντρικών θέρετρων. Η μικρή προσέλευση τουριστών και τουριστικών υποδομών της περιοχής έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε Las Galeras να αποτελεί ακόμη ένα από τα πιο παρθένα και θεαματικά τοπία της χώρας. Κεκλιμένα φοινικόδεντρα στην παραλία δημιουργούν ένα τέλειο ρομαντικό σκηνικό, ενώ μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο εστιατόριο El Cabito, όπου εάν είστε τυχεροί μπορείτε να δείτε φάλαινες και δελφίνια.

Bahía de Las Águilas

Η απομόνωση και η δύσκολη πρόσβαση δίνουν επιπλέον γεύση και άρωμα στην περιπέτεια του να φτάσετε έως τη Bahía de Las Águilas, μία καταπληκτική έκταση 10 χλμ κίτρινης άμμου. Το γεγονός ότι θα πρέπει να πάρετε πλοιάριο για να φτάσετε εκεί και ότι θα είστε ίσως οι μοναδικοί επισκέπτες, τη μετατρέπουν σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας.

Κατεβαίνοντας τους 27 καταρράκτες της Damajagua

Σε κοντινή απόσταση από την Πούερτα Πλάτα βρίσκεται η μαγευτική αυτή περιοχή. Πεζοπορία μέσα από το τροπικό δάσος θα σας φέρει στους θεαματικούς καταρράκτες, με μαγευτικές φυσικές βάθρες και μικρά φαράγγια. Μπορείτε να κολυμπήσετε ή να περπατήσετε τα μονοπάτια ανεβαίνοντας βράχια και σκάλες. Κι όμως η πραγματική απόλαυση βρίσκεται στην επιστροφή, όταν μπορείτε να τσουλήσετε πίσω ή να πηδήξετε μέχρι και 9 μέτρα ψηλά.

Ο χορός και η νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας

Βάλτε τα καλά σας και ετοιμάστε τις χορευτικές σας κινήσεις. Τα νυχτερινά κλαμπ κυρίως στα ξενοδοχεία της παραλιακής διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες μπάντες, εκτός της Αβάνα. Ακόμη και στην αποικιακή ζώνη οι δρόμοι είναι γεμάτοι από μπαρ και για όσους θέλουν να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παρατήρηση φαλαινών

Οι Βορειοαμερικανοί και οι Ευρωπάιοι δεν είναι οι μόνοι, που μεταναστεύουν νότια το χειμώνα στην Καραϊβική. Κάθε χρόνο, χιλιάδες φάλαινες συγκεντρώνονται κοντά στη χερσόνησο της Σαμάνα για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν. Οργανώνονται κρουαζιέρες για όσους θελήσουν να τις δουν (από ασφαλή απόσταση), ενώ προσφέρεται επίσης για πιο έντονη εμπειρία, μιας εβδομάδας κρουαζιέρα live-aboard βόρεια της Πουέρτο Πλάτα στην Silver Bank, όπου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσετε δίπλα στα γιγάντια θηλαστικά.

Rafting, κατάβαση ποταμού

Ο μόνος πλωτός για rafting ποταμός της Καραιβικής, είναι ο Río Yaque del Norte στα κεντρικά υψίπεδα της χώρας. Εξαιρετική δραστηριότητα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον ήλιο και την ξεκούραση της ακτής. Εύκολη κατάβαση με δυνατές στιγμές αδρεναλίνης και στιγμές χαλάρωσης για να απολαύσετε τη μαγευτική φύση.

Baseball

Η Κυριακάτικη λειτουργία δεν είναι το μόνη δραστηριότητα λατρείας για τους Δομινικανούν. Το baseball αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη λατρεία της χώρας. Φανατικοί οπαδοί υποστηρίζουν και ζητωκραυγάζουν για την ομάδα της πόλης τους, όπως συμβαίνει σε μας με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ορεινό σκηνικό στην Constanza

Το σκηνικό στα κεντρικά υψίπεδα της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι σίγουρα μία ευχάριστη έκπληξη για τους περισσότερους επισκέπτες. Κορυφές διαμέσου ομίχλης και πλαγιές που δεν θυμίζουν νησιά της Καραϊβικής. Ένας πραγματικά διαφορετικός κόσμος μακριά από τις αναπτυγμένες ακτές της χώρας. Η περιοχή προσφέρει μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τα οποία σηματοδοτούν και την πτώση της θερμοκρασίας, η οποία απαιτεί ζακέτα και κουβέρτα.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This