Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Τον Ιούνιο του 2015 επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Σαντορίνη και πραγματικά κατάλαβα γιατί είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο. Με το σεληνιακό τοπίο και τα βαθιά μπλε νερά, σχεδόν μοβ σε κάποιες περιοχές λόγω του ηφαιστειογενούς νησιού και με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα… ειδικά από την Οία.

 

Αντικρίζοντας για πρώτη φορά τους παραδοσιακούς οικισμούς που απλώνονται στο χείλος της καλντέρας εξτασιάζεσαι, ενώ η θαλασσινή αύρα σε συνοδεύει ως τον Αθηνιό, το μικρό αλλά πολυσύχναστο λιμάνι του νησιού, που υποδέχεται τους ταξιδιώτες. Ανεβαίνοντας τις φιδωτές στροφές της ορθοπλαγιάς πάνω από τον Αθηνιό, όσοι δε γνωρίζουν  το νησί παίρνουν απλώς μια πρόγευση αυτού που πρόκειται να ακολουθήσει.

 

Φθάνοντας ύστερα από λίγο στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, έχεις πλέον τη δυνατότητα να απολαύσεις τη μαγευτική θέα στην καλντέρα, τη Νέα και την Παλαιά Καμένη, τη Θηρασιά. Τότε μόνο συνειδητοποιείς ότι η φύση δημιούργησε και ο άνθρωπος έχτισε εκεί όπου η θέα κόβει την ανάσα.

 

Όμως, δεν είναι μόνον η ανεπανάληπτη θέα στην εντυπωσιακή καλντέρα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που τραβά την προσοχή των επισκεπτών στη Σαντορίνη.

 

Αμέτρητα είναι και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού: τα αρχιτεκτονικά στολίδια, δείγματα γνήσιας θηραϊκής αρχιτεκτονικής (Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι, Οία), οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι (Ακρωτήρι, αρχαία Θήρα), οι παραδοσιακοί οικισμοί (Εμπορείο, Μεγαλοχώρι, Πύργος), οι νησίδες Νέα και Παλαιά Καμένη, μνημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, το εξαίρετο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, τα παραδοσιακά οινοποιεία, που αποκαλύπτουν στους επισκέπτες τα μυστικά της παρασκευής του φημισμένου σαντορινιού κρασιού.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


το Blog των Ταξιδιωτών

Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This