Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Courvoisier Cognac Tasting

Πριν ακόμη καταλαγιάσουν οι φλόγες της γαλλικής επανάστασης και ο Ναπολέοντας Βοναπάτρης ανακηρυχθεί “Αυτοκράτορας” της Γαλλίας, ο Emmanuel Courvoisier και ο Louis Gallois αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της οινοποιίας και της απόσταξης. Εκεί, στις όχθες του Σηκουάνα, στην περιοχή του Bercy, εν έτη 1809, ξεκίνησε ο μύθος του Courvoisier.

 

Η αναγνώριση και η επιτυχία ήταν άμεση, καθώς το Courvoisier έγινε το αγαπημένο ποτό του Ναπολέοντα και για αυτό αποκαλείται και «Το κονιάκ του Ναπολέοντα». Το 1840 η εταιρία μεταφέρετε στη βορειότερη γωνία της Γαλλίας στην περιοχή του Cognac, όπου στο Jarnac δημιουργεί το δικό της Château στις όχθες του Charente. Το Courvoisier Château γίνετε το νέο αρχηγείο και εφαλτήριο για την παγκόσμια αναγνώριση.

 

Σήμερα στο Jarnac, το Courvoisier Château διαθέτει μουσείο με μία μοναδική συλλογή εκθεμάτων, με χαρακτηριστικότερο το καπέλου του Ναπολέοντα. Προβολές ταινιών και αναπαραστάσεις, γευσιγνωσία, το φημισμένο κελάρι Paradis, με σπιτικό κονιάκ ηλικίας έως και 200 ετών, το κελάρι με τα χειροποίητα βαρέλια υψηλής ωρίμανσης, μας διηγούνται την ιστορία και μας δίνουν μία ”γεύση”  του ευγενικού αυτού αποστάγματος.

 

Τοποθεσία: Το Jarnac  βρίσκεται στην βορειότερη γωνία της Γαλλίας στην περιοχή του Cognac, σχεδόν 475 χιλιόμετρα από το Παρίσι, 114  χιλιόμετρα από το Bordeaux, 30 χιλιόμετρα από τη Angouleme και 15 χιλιόμετρα από το Cognac.

 

Διεύθυνση: Courvoisier S.A., 2 place du  Chateau, 16200, Jarmac, France.

 

Ωράριο υποδοχής επισκεπτών: Καθημερινά από τις 10.00 έως τις 21.00. (εκτός Αυγούστου όπου δέχεται καθημερινά εκτός Τετάρτης, Παρασκευής και Κυριακής)

 

Ξεναγήσεις:

  • Κλασική Ξενάγηση (1 ώρα)

Αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στον κόσμο του Courvoisier . Περιλαμβάνει ξενάγηση στο μουσείο με 3D απεικόνιση και ακολουθεί  γευσιγνωσία από την βραβευμένη τοπική συλλογή κονιάκ.

  • Ξενάγηση Οικογενειακή Παράδοση (2 ώρες και 30 λεπτά)

Με την είσοδο σας στο Chateau Courvoisier, μπορείτε να ανακαλύψετε την οικογενειακή παράδοση μέσα από την ξενάγηση στο μουσείο , συνοδευόμενη από VSOP Εxclusif  κονιάκ. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την ποικιλία Napoleon στο σαλόνι του Chateau πριν να περάσετε στο ταξίδι γευσιγνωσίας «Le Nez de Courvoisier» εμπνευσμένο από επιλεγμένα πιάτα που θα σας ταξιδέψουν στα αρώματα του XO Imperial.

  • Ξενάγηση Historic Blends (4 ώρες)

Στο ιστορικό κελάρι Renald, θα  ανακαλύψετε την τέχνη των υπευθύνων του κελαριού για την δημιουργία του πλούσιου και αρωματικού κονιάκ. Στη συνέχεια στο Chateau, θα γευτείτε ένα brunch δύο ατόμων συνοδευόμενο από κονιάκ ποικιλίας VSOP Exclusif και XO Imperial. Τέλος θα εξερευνήσετε το κελάρι Paradis για να δοκιμάσετε την ποικιλία Initiale Extra.

  • Ξενάγηση From Grape to Glass (7 ώρες)

Μέσα από ένα ολοήμερο μάθημα θα παρακολουθήσετε τη διαδρομή των σταφυλιών από το κλήμα στο ποτήρι. Στην συνέχεια ακολουθεί ένα brunch δύο ατόμων συνοδευόμενο από κονιάκ ποικιλίας VSOP Exclusif και Napoleon στο Chateau. Τέλος θα περιηγηθείτε στα κελάρια Renald και Paradis για να δοκιμάσετε την ποικιλία Initiale Extra.

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


το Blog των Ταξιδιωτών

Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This