Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Σουκοτάϊ

Η Ταϊλάνδη είναι γεμάτη από ιστορικά μνημεία και μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους. Το Σουκοτάϊ αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη ιστορική πόλη του βασιλείου του Σιάμ.

 

Αρχικά μία απλή επαρχιακή πόλη εντός της δυναστείας των Χμερ, το Σουκοτάϊ κέρδισε την ανεξαρτησία του τον 13ο αιώνα και αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της ενοποιημένης και ανεξάρτητης επαρχίας των Τάϊ. Η αρχαία πόλη αριθμούσε τότε περί τους 80.000 κατοίκους. Μετά το 1351, η επιρροή του Σουκοτάϊ άρχισε να φθίνει, καθώς εμφανίζεται στο προσκήνιο αντίπαλη δυναστεία των Τάϊ με κύρια πόλη την Αγιούταγια. Τελικά το 1438 η πόλη κατακτήθηκε και προσαρτήθηκε στο βασίλειο της Αγιούταγια. Το Σουκοτάϊ ερημώθηκε στα τέλη του 15ου και αρχές 16ου αιώνα.

 

Το ιστορικό πάρκο του Σουκοτάϊ βρίσκεται 250 χλμ βορειοδυτικά της Μπανγκόκ και έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This