Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Αρχαία Τροία

“Ζήστε” τις μάχες του Τρωικού Πολέμου και περπατήστε το χώρο που περιγράφεται στην Ομηρική Ηλιάδα. Διοργανώνουμε ολοήμερες ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο. Αναζητήσετε τις εκδρομές μας για την Τουρκία.

 

Η Τροία αποτελεί τη μυθική πόλη, που βρίσκεται στη σημερινή Βορειοδυτική Τουρκία, πολύ κοντά στα στενά του Ελλησπόντου. Εκεί διεξήχθηκαν οι περίφημες μάχες του Τρωικού Πολέμου, που περιγράφονται στην Ιλιάδα, το αρχαιοελληνικό έπος του Ομήρου. Σύμφωνα με αυτήν, η αρπαγή της βασίλισσας της Σπάρτης Ωραίας Ελένης από τον γιο του βασιλιά της Τροίας Πάρη, πυροδότησε έναν μακροχρόνιο πόλεμο, στον οποίο έλαβαν μέρος πόλεις από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Μετά από πολιορκία που διήρκησε 10 χρόνια, χάρη στο τέχνασμα του Δούρειου Ίππου, οι Έλληνες κυρίευσαν την Τροία και την κατέστρεψαν γύρω στο 1000 π.Χ. Πολλούς αιώνες αργότερα, το 1870, ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, ωθούμενος από την αγάπη του για την ελληνική μυθολογία, κατέφθασε στην περιοχή και ξεκίνησε τις συστηματικές ανασκαφές, που έφεραν στο φως τα ερείπια μιας σειράς αρχαίων πόλεων, χρονολογούμενων από την εποχή του Χαλκού, έως τη Ρωμαϊκή περίοδο. Οι επόμενες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από τον Γουλιέλμο Ντέρπφελντ και τον Κάρολο Μπλέγκεν απέδειξαν ότι υπήρξαν εννέα πόλεις, η μία πάνω στην άλλη, σε αυτή την τοποθεσία. Στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν ανασκαφές από επιστημονικές ομάδες πανεπιστημίων των ΗΠΑ και τον Αύγουστο του 2003, ύστερα από μία μαγνητική επισκόπηση της πεδιάδας μπροστά από το οχυρό, εντοπίστηκε μία βαθιά τάφρος, της οποίας τα υπολείμματα χρονολογήθηκαν την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, στα χρόνια της Ομηρικής Τροίας. Παρ’ ότι αμφισβητήθηκε ως ιστορικό γεγονός ο Τρωικός Πόλεμος που περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, ευρήματα κεφαλών βελών που βρέθηκαν στα στρώματα που χρονολογούνται στην εποχή εκείνη, πιθανολογούν την ύπαρξη μάχης.

 

Οι ανασκαφές στην Τροία συνεχίζονται μέχρι σήμερα και o αρχαιολογικός χώρος είναι επισκέψιμος στις μέρες μας

 

 

πηγή: taxidologio.gr

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


το Blog των Ταξιδιωτών

Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This