Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Γαμήλιο ταξίδι στο Μπαλί

Εδώ και μία δεκαετία περίπου, πολλοί Έλληνες επέλεξαν για το γαμήλιο ταξίδι τους το εξωτικό Μπαλί. Είχαμε την ευκαιρία ως ταξιδιωτικό γραφείο να ταξιδέψουμε πολλούς από εσάς, και τολμώ να πω, με μεγάλη επιτυχία. Σ΄ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η δική μας αγάπη για τον προορισμό, αλλά και οι εξαιρετικές μας τοπικές υπηρεσίες.

 

Το νησί των Θεών

Το Μπαλί αποτελεί εδώ και δεκαετίες την πνευματική πύλη πολλών δυτικών στην ανατολική κουλτούρα. Πολλοί επιλέγουν το νησί των Θεών για να γνωρίσουν από κοντά αυτά που περιέγραψαν οι πρώτοι επισκέπτες, ως μοναδική πολιτισμική και πνευματική ταυτότητα, μία απόκρυφη ενέργεια τόσο στο ντόπιο πληθυσμό όσο στην ίδια τη φύση. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα και βιβλία για τα πνευματικά κέντρα, τη βαθιά πίστη των ανθρώπων με καθημερινές προσφορές στα χιλιάδες καλά και κακά πνεύματα, τον κύκλο της ζωής – μία κοσμοθεωρία γεμάτη αγάπη και σοφία. Το Μπαλί καλωσορίζει έναν επισκέπτη με δεκτικότητα και του επιτρέπει να εντρυφήσει στα μυστικά της πανάρχαιας ανιμιστικής τους ταυτότητας. Αυτό όμως είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα του Μπαλί. Το νησί είναι ένας φυσικός παράδεισος, με μεγάλη τροπική ποικιλομορφία. Ο νότος είναι επίπεδος και περιέχει όλες τις γνωστές παραλίες του νησιού. Εδώ χτυπάει η καρδιά του σημερινού τουρισμού, των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και ιδιωτικών βιλλών, της νυχτερινής ζωής και των εστιατορίων, της τοπικής αγοράς και των σύγχρονων πολυκαταστημάτων. Δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, οι παραλίες Kuta, Seminyak, Legian, Nusa Dua, Sanur, Jimbaran, προσφέρουν όλες τις βασικές τουριστικές υποδομές για έναν ταξιδιώτη. Η εικόνα αλλάζει καθώς κατευθυνόμαστε στα κεντρικά υψίπεδα του νησιού, γύρω κυρίως από την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού, το χωριό Ούμπουντ. Φωλιασμένο ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους και τις υπέροχες αναβαθμίδες των ορυζώνων, η περιοχή αποτελεί την τέλεια βάση για πνευματική χαλάρωση και ανάταση. Εδώ βρήκαν καταφύγιο οι γνωστοί ντόπιοι και ξένοι καλλιτέχνες και εδώ χτυπάει η καρδιά της αυθεντικότητας του νησιού. Το Ούμπουντ, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτελεί ιδανική βάση για ημερήσιες δραστηριότητες. Κατάβαση του ποταμού Ayung, επίσκεψη ενός βοτανικού κήπου με τοπικά μπαχάρια, επαφή και βόλτα με ελέφαντες, σαφάρι στην τροπική βλάστηση, επίσκεψη εξαιρετικών ινδουιστικών ναών μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας, ανάβαση ηφαιστείων, γνωριμία με την τέχνη των μπατίκ, υπηρεσίες σπα και πολλά άλλα. Ο κατάλογος είναι μακρύς και μπορεί να γεμίσει τις ημέρες σας με δράση και γνώση.

Γιατί γαμήλιο ταξίδι στο Μπαλί?

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες τη δική μας καλοκαιρινή περίοδο (Μάιος – Οκτώβριος), οι άριστες τουριστικές υποδομές για προορισμό Ν.Α Ασίας, η αίσθηση προσωπικής ασφάλειας μαζί με μοναδικές εμπειρίες και εικόνες για ένα δυτικό αποτελούσαν το χρυσό μείγμα. Είναι αλήθεια ότι το Μπαλί δεν θα σας αφήνουν ασυγκίνητο εφόσον προετοιμαστείτε σωστά με την καθοδήγησή μας. Σίγουρα δεν αποτελεί τον κλασικό εξωτικό παράδεισο, που βλέπετε στις φωτογραφίες των Μαλδιβών. Το Μπαλί διαθέτει πολύ όμορφες παραλίες, με εξαιρετικό υποθαλάσσιο πλούτο, αλλά ο Ινδικός Ωκεανός μπορεί να είναι άγριος με άμπωτη και παλίρροια και θέλει προσοχή. Το Μπαλί αποτελεί τον τέλειο προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν κάτι το διαφορετικό, κάτι το μοναδικό και να έρθουν σε επαφή με έναν τεράστιο πολιτισμικό πλούτο. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι το Μπαλί φιγουράρει κάθε χρόνο στα 5 δημοφιλέστερα νησιά παγκοσμίως και έχει πολλούς επαναλαμβανόμενους επισκέπτες. Το νησί απολαμβάνει εξαιρετικές επιλογές διαμονής για όλα τα βαλάντια και οι καθημερινές τιμές των τουριστικών υπηρεσιών είναι πολύ φθηνότερες σχετικά με τη Δύση. Με σωστό προγραμματισμό και καθημερινό “παζάρι” μπορεί το ταξίδι να σας βγει πραγματικά πολύ φθηνό.

Με ποιους άλλους προορισμούς μπορούμε να συνδυάσουμε τo Μπαλί?

Το Μπαλί μπορεί να συνδυαστεί με πολλά γειτονικά νησιά της Ινδονησίας, όπως είναι η Γιάβα στα δυτικά με καταπληκτικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς ή το νησί Λόμποκ στα ανατολικά μαζί με τα υπέροχα μικρά νησιά Gillis, πραγματικός παράδεισος για υποθαλάσσια παρατήρηση και λάτρεις της παραλίας και της ησυχίας. Για τους τολμηρότερους μπορούμε να σας οργανώσουμε από τριήμερες έως πολυήμερες εκδρομές με trekking σε ζούγκλα και ανάβαση ηφαιστείων, καταδυτικά σαφάρι, λαογραφική επίσκεψη πρωτόγονων φυλών στο Ινδονησιακό Βόρνεο ή την Παπούα, των νησιών Σουλαβέσι ή να δούμε τους δράκους του Κόμοντο. Όσοι θα θέλατε να ζήσετε μία αστική περιπέτεια, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη Σιγκαπούρη, μία από τις σπουδαιότερες υπερσύγχρονες πόλεις της Ανατολής ή την Μπανγκόκ, την πολύβουη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης με τους υπέροχους βουδιστικούς ναούς και τις μεθυστικές τοπικές αγορές ή την Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις παγκοσμίως, γνωστή για τους δίδυμους πύργους Πετρόνας.

Συμβουλή: Θεωρούμε ότι η διαμονή στο Μπαλί είναι ελλιπής χωρίς έστω μία διαν/ση σε ένα από τα τροπικά καταφύγια της περιοχής του Ούμπουντ. Η ομορφιά του τοπίου μαζί με το υπέροχο χωριό κάνει τη στάση αναγκαία.

Ενημερωθείτε διεξοδικά για όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και τις εναλλακτικές επιλογές από το γραφείο μας.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Pin It on Pinterest

Share This