Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Πομπηία

Η Πομπηία τα τελευταία 250 χρόνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Επισκεφθείτε το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο με φόντο το Βεζούβιο στις εκδρομές μας στη Νάπολη και την Ιταλία.

 

Πρόκειται για την αρχαία ρωμαϊκή πόλη η οποία το 79 μ.Χ. καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από τη σφοδρότατη έκρηξη του γειτονικού ηφαιστείου που συντάραξε την ευρύτερη περιοχή. Προμήνυμα αυτού του βιβλικού γεγονότος ήταν ο μεγάλος σεισμός που έγινε κάποια χρόνια νωρίτερα, το 63 μ.Χ. και προκάλεσε αρκετές καταστροφές οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούνε να συγκριθούν με τις αλλαγές που συντελέστηκαν μετά την φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου στις 14 Αυγούστου του 79 π.Χ.. Ολόκληρη η πόλη κυριολεκτικά θάφτηκε κάτω από στρώμα στάχτης, ελαφρόπετρας και πέτρας ύψους 6 έως 7 μέτρων. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 2.000 κάτοικου θάφτηκαν ζωντανοί και πέθαναν από ασφυξία καθώς λόγω του πανικού που προκλήθηκε δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την περιοχή. Την περίοδο εκείνη η Πομπηία ήταν μια ακμάζουσα πόλη 25.000 κατοίκων, χτισμένη σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία με περίφημο κλίμα και θεωρούταν ένα από τα πιο φημισμένα θέρετρα των ρωμαϊκών χρόνων. Είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα π.Χ. και βρισκόταν στους πρόποδες του Βεζούβιου αρκετά κοντά στη Νάπολη. Αυτό το μέρος λοιπόν είχε επιλεγεί από πολλούς πλούσιους Ρωμαίους οι οποίοι έχτισαν πολυτελείς επαύλεις στους κατάφυτους με αμπελώνες λόφους της και στα ήσυχα προάστια. Όλο αυτό το περιβάλλον ευημερίας έδωσε ώθηση στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ανάπτυξη που δυστυχώς έμελλε να τερματιστεί ακαριαία. Η αρχαία πόλη ήρθε στο φως μετά από τυχαίες ανασκαφές το 1599 και τους τελευταίους αιώνες έδωσε στους επιστήμονες μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου. Στην πραγματικότητα μέσα από τις ανασκαφές της Πομπηίας ο σημερινός επισκέπτης ταξιδεύει στο χρόνο και εκτός από την παρατήρηση της φρίκης του ξαφνικού θανάτου, μπορεί να αντιληφθεί τα δεδομένα της καθημερινότητας εκείνης της εποχής. Η τουριστική κίνηση που δημιουργείτε από την Αρχαία Πομπηία αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία της γειτονικής σύγχρονης ομώνυμης πόλης. Στην περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε στην δυτική Ιταλία στην περιοχή της Νάπολη θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή να επισκεφτείτε αυτό το τεράστιο μνημείο της ανθρώπινης ιστορίας που εντάσσεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει περισσότερους από 2.500.000 επισκέπτες ετησίως.
 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


το Blog των Ταξιδιωτών

Pin It on Pinterest

Share This