Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Τα καλύτερα μέρη για να κολυμπήσετε με φαλαινοκαρχαρία

Το να κολυμπήσεις δίπλα στο μεγαλύτερο ψάρι της θάλασσας είναι μια από τις συγκλονιστικότερες και συναρπαστικότερες εμπειρίες του νερού. Έχουμε την τύχη να υπάρχουν αρκετοί προορισμοί στον κόσμο, όπου σε συγκεκριμένες περιόδους, είναι σχεδόν εγγυημένο το να δεις φαλαινοκαρχαρίες. Απλά θυμήσου να διατηρήσεις λογική απόσταση από τον ευγενικό γίγαντα, δίχως να προσπαθήσεις να τους ακουμπήσεις ή να χρησιμοποιήσεις φλας στη φωτογραφία.

Οι παρακάτω προορισμοί είναι ιδανικοί εάν θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου.

Νότιο Mahe, Σεϋχέλλες

Το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους, το Mahe είναι το καλύτερο μέρος για παρατήρηση των φαλαινοκαρχαριών. Μερικές από τις πρώτες επιστημονικές καταγραφές προέρχονται από τις Σεϋχέλλες, όπου οι γίγαντες είναι καλά προστατευμένοι. Η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου (ιδίως Οκτώβριος), όταν παρατηρείται η μετανάστευσή τους.

South Ari Atoll, Μαλδίβες

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι ετήσιοι κάτοικοι των Μαλδιβών, με τάση να κινούνται στη δυτική πλευρά του αρχιπελάγους από το Μάιο έως το Δεκέμβριο και μετά να κατευθύνονται στα ανατολικά μέχρι τον Απρίλιο. Η ατόλη South Ari είναι προστατευμένη υδάτινη περιοχή

Ko Tao, Ταϋλάνδη

Κο Τάο είναι ένα υπέροχο εξωτικό νησί στον κόλπο της Ταϋλάνδης, βόρεια του Σαμούι. Οι φαλαινοκαρχαρίες παρατηρούνται κυρίως κοντά στην άκρη του Chumphon, που βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά με ταχύπλοο. Η καλύτερη περίοδος για παρατήρηση είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Isla Holbox, Μεξικό

Κοντά στο θέρετρο Κανκούν και τη Ριβιέρα Μάγια από όπου μπορούν να σας παραλάβουν. 25λεπτη βόλτα με το ταχύπλοο. Η καλύτερη περίοδος είναι Ιούλιος-Αύγουστος.

Utila, Ονδούρες

Ένας από τους φθηνότερους παγκοσμίως προορισμούς για να πάρεις το εισιτήριο της κατάδυσης. Η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, ενώ μικρότεροι πληθυσμοί περνάνε και μεταξύ Σεπτεμβρίου έως τα Χριστούγεννα.

Ύφαλος Ningaloo, Δυτική Αυστραλία

Ο ύφαλος βρίσκεται 1200 χμλ βόρεια της πρωτεύουσας της δυτικής ακτής, το Πέρθ. Από το 2011 αποτελεί τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Οι φαλαινοκαρχαρίες φτάνουν εδώ για τροφή μεταξύ μέσα Μαρτίου και Ιουλίου.

Gladden Spit, Μπελίζ

Απρίλιος με Μάιο είναι η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς το Gladden Spit και το Silk Cayes, 40 χμλ νοτιοανατολικά της παράκτιας πόλης της Placencia.

Κόλπος Donsol, Φιλιππίνες

Οι φαλαινοκαρχαρίες φτάνουν εδώ από το Νοέμβριο έως το Ιούνιο, με αποκορύφωμα από το Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο. Αν και μειώθηκε τελευταία ο αριθμός τους στην περιοχή, ακόμη αποτελεί το βασικό πόλο έλξης των τουριστών.

Παραλία Tofo, Μοζαμβίκη

Αυτός ο μικρός ταξιδιωτικός παράδεισος και Μέκκα για καταδύσεις, βρίσκεται 400 χμλ βόρεια της πρωτεύουσα ς Μαπούτο και αποτελεί το καλύτερο μέρος παρατήρησης των φαλαινοκαρχαριών στην Αφρική, λόγω του πλαγκτόν. Η καλύτερη περίοδος είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.

Εσύ θα τολμούσες να έρθεις face to face μαζί τους…?

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


το Blog των Ταξιδιωτών

Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This