Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Η περιπέτειά μου στη σαβάνα

Εθνικό πάρκο Maasai Mara, το απόλυτο Safari στην Σαβάνα της Κένυας. 1 ώρα πτήση από το Nairobi. Ένα ταξίδι περιπέτειας με 2 game drive καθημερινώς (Πρωί και απόγευμα).

 

Τα λόγια είναι πολύ λίγα γι αυτό το ταξίδι! Ελέφαντες, ύαινες, τσίτα, λιοντάρια, ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι και πολλά άλλα. Αν είσαι και τυχερός μπορείς να δεις και λεοπάρδαλη, διότι είναι πολύ ντροπαλές. Βέβαια μπορείς να τα δεις όλα εύκολα και γρήγορα με το Hot Air Balloon, αλλά ήθελα να το αφήσω για το  επόμενο National Park (KRUGER park) και φυσικά πρόσθεσα και ένα βραδινό game drive κάτω από το σεληνόφως.
 
Τα lodge μέσα στην Σαβάνα εξαιρετικά, βέβαια μπορείς να μείνεις και σε tented camp, αλλά να κάνεις και κανονικό camping. Και να φανταστείτε πως το συγκεκριμένο πάρκο (Maasai Mara) είναι το 1/10 σε έκταση σε σχέση με το Serengeti Park που ανήκει στην Τανζανία.
 
Σημαντικό tip: Να ενημερωθείτε εάν τα ζώα βρίσκονται στο πάρκο την περίοδο που θα ταξιδέψετε ή εάν μεταναστεύουν νότια.
 
NAIROBI
 
Στο Nairobi θα πω λίγα και χρήσιμα διότι έμεινα μία νύκτα.
 
Μία πόλη που έχει συνεχής ροή και γι αυτό το λόγο υπάρχει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετικός καφές στο nairobijavahouse.com και μία μπύρα TUSKER επιβάλλεται να την δοκιμάσεις. Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να μπω σε ένα matatus και  να απολαύσω μια βόλτα στους δικούς τους ρυθμούς. Ανεβαίνω σε ένα ταξί και ανηφορίζω στο Carnivore restaurant. Σίγουρα τουριστικό, αλλά εξαιρετικό εστιατόριο και το φαγητό άφθονο μέχρι να ρίξεις την σημαία. Βέβαια οφείλω να τονίσω πως εκεί ήπια ένα από τα ωραιότερα Cocktail. Δοκιμάστε το!
 
DAWA COCKTAIL RECIPE:
vodka (one or two shots depending on how strong you like your cocktails)
two lime quarters unpeeled
a teaspoon of sugar
honey
crushed ice
 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This