Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Η μεγάλη μετανάστευση των γκνου

Στο εθνικό πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας παρατηρείται κάθε χρόνο μία από μεγαλύτερες και τις πιο συναρπαστικές μαζικές μεταναστεύσεις ζώων. ΕΝΑ εκατομμύριο οπληφόρα ζώα σείουν το έδαφος με το βαρύ ποδοβολητό τους. Το κοπάδι προχωράει σηκώνοντας ένα μεγάλο σύννεφο κόκκινης σκόνης. Τα ζώα καλπάζουν με τα λεπτά πόδια τους, καθώς η αγέλη διασχίζει κοιλάδες και λόφους, ανοιχτούς βοσκότοπους, ποτάμια και ρεύματα. Αυτή η τεράστια αγέλη ζώων που καλπάζουν μουγκρίζοντας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θεάματα της άγριας ζωής πάνω στη γη—η μεγάλη μετανάστευση των γκνου.

 

Η περίοδος μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου είναι η περίοδος που συγκεντρώνονται τα τεράστια κοπάδια των γκνου για να γεννήσουν στις νότιες πεδιάδες. Τον Απρίλιο και Μάιο, μετακινούνται προς το βορρά λόγω της έναρξης της ξηρής περιόδου. Τον Ιούνιου και Ιούλιο τα κοπάδια εισέρχονται στο δυτικό μονοπάτι. Εδώ συναντάνε τα γκνου και τα νεογνά τους το πρώτο μεγάλο σύνορο-απειλή, τον ποταμό Grumeti με τους μεγάλους κροκόδειλους. Μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, η μετανάστευση φτάνει το βορειότερο σημείο, τις πράσινες πεδιάδες στις δύο όχθες του ποταμού Mara, γεμάτο πάλι από κροκόδειλους, τον οποίο πρέπει να περάσουν όχι μία αλλά δύο φορές, καθώς ολοκληρώνουν το απίθανο ταξίδι τους. Από εδώ επιστρέφουν πάλι νότια για να βρουν τροφή και για να ξαναγεννήσουν.

 

Επιλέξτε να ταξιδέψετε μαζί μας στην Τανζανία και να ζήσετε από κοντά την μοναδική αυτή ταξιδιωτική εμπειρία.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This