Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Τα πέντε καλύτερα εθνικά πάρκα στον κόσμο

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτης μας υπάρχουν μέρη απίστευτης φυσικής ομορφιάς, στα οποία ζουν μερικά από τα πιο σπάνια είδη που υπάρχουν στη Γη. Αν και είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς από τα αμέτρητα πάρκα, δείτε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στα πέντε καλύτερα εθνικά πάρκα που υπάρχουν στον κόσμο και πάρτε ιδέες για τον επόμενο… φυσιολατρικό προορισμό σας!

1. Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ – Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική φημίζεται για τα εντυπωσιακά, φυσικά της τοπία που γοητεύουν όσους έχουν την τύχη να τα δουν από κοντά. Το Εθνικό Πάρκο Kruger είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα προστασίας της Φύσης που υπάρχουν στην Αφρική. Καλύπτει μια έκταση 19.633 τετραγωνικών χιλιομέτρων και φιλοξενεί μερικά από τα πιο σπάνια ζώα που ζουν στον πλανήτη: λιοντάρια, ρινόκερους, ελέφαντες και τσιτάχ.

????????????????????????????????????

2. Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον – ΗΠΑ

Το εθνικό πάρκο του Grand Canyon (Μεγάλο Φαράγγι) αποτελεί κάτι σαν σύμβολο για τις ΗΠΑ. Είναι ένα από τα παλαιότερα εθνικά πάρκα που υπάρχουν στη χώρα και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στις ΗΠΑ. Έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco.

grand-canyon-skywalk

 

3. Νησιά Γκαλαπάγκος – Εκουαδόρ

Το εθνικό πάρκο στα νησιά Γκαλαπάγκος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και το ευαίσθητο οικοσύστημά του τελεί υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας. Αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος με μικρά νησάκια, στα οποία ζουν γιγαντιαίες χελώνες και πολλά ακόμη σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

a sandy beach on the island of San Cristobal in the Galapgos National Park, in Ecuador, South America

4. Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι – ΗΠΑ

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και καλύπτει μια έκταση 3.080 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το πυκνό δάσος και οι απίστευτης ομορφιάς καταρράκτες αποτελούν πόλο έλξης για πάνω από 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Yosemite-national-park

5. Εθνικό Πάρκο Everglades – ΗΠΑ

Τα Έβεργκλεϊντς είναι η μεγαλύτερη υποτροπική περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός για να διατηρηθεί το ευαίσθητο οικοσύστηματης περιοχής, όπου ζουν 36 είδη που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαφάνισης, όπως ο αμερικανικός κροκόδειλος και ο πάνθηρας της Φλόριντα.

everglade-national-park

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


το Blog των Ταξιδιωτών

Pin It on Pinterest

Share This