Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

SALE

Ιράν


Περσία – Εάν ένα ταξίδι θεωρείται επιτυχημένο όταν σε εκπλήσσει θετικά, τότε η Περσία είναι ίσως ο καταλληλότερος προορισμός στον κόσμο. Εάν σε ενδιαφέρει ο πολιτισμός στο ταξίδι σου, τότε θα λατρέψεις το Ιράν. Οι υπέροχοι θόλοι και μιναρέδες στην πλατεία Naqsh-e Jahan (Imam) του Εσφαχάν, η απίστευτη ομορφιά, ενέργεια και δύναμη της αρχαίας πρωτεύουσας των Αχαιμενιδών Περσέπολις, τα πλίθινα δρομάκια και στέγες του Yazd, και το εξαιρετικό ζιγκουράτ Choqa Zanbil θα σας οδηγήσουν στα μονοπάτια της ιστορίας και των προσωπικοτήτων της. Ένα οδοιπορικό σε μια από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του κόσμου – την Περσία του Δαρείου και Ξέρξη, των τριών Μάγων, του αποκρυφισμού και των ροδόκηπων. Eκεί όπου περπάτησε ο Mέγας Aλέξανδρος, απ’ όπου πέρασαν οι ορδές του Tαμερλάνου και όπου ρίζωσε το Iσλάμ. Αρχαία και σύγχρονη ιστορία βρίσκεται παντού σε κάθε σου βήμα. Αυτά μαζί με τα ατμοσφαιρικά τεϊοποτεία, τις υπαίθριες αγορές, τις αχανείς ερήμους με τις γραφικές οάσεις και τα άγρια βουνά συμπληρώνουν ένα ανεπανάληπτο ταξιδιωτικό παζλ.

Αξίζει να δείτεΕσφαχάν

Μία από τις ομορφότερες ισλαμικές πόλεις του κόσμου. Η “Φλωρεντία της Ανατολής” με υπέροχη κεντρική πλατεία, μεγαλοπρεπές παλάτι, δαιδαλώδεις στοές κεντρικής αγοράς, μεσαιωνικές γέφυρες και εντυπωσιακά τεμένη με χαρακτηριστικούς θόλους και μιναρέδες.

Περσέπολις

Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη με την εντυπωσιακή πύλη και το παλάτι του Ξέρξη, τα παλάτια του Δαρείου και του Αρταξέρξη, το παλάτι των 100 κιόνων, όπως και ο αρχαιολογικός χώρος του Naks e Rustam με τους τάφους των Περσών βασιλέων.

Yazd

Αποτελεί πανάρχαια πόλη και κέντρο του Ζωροαστρισμού, γνωστή για τη μοναδική της αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα.

Τεχεράνη

Αν και η Τεχεράνη δεν είναι ιδιαίτερα όμορφη πόλη, έχει να επιδείξει κορυφαία μουσεία, όπως το εξαιρετικό αρχαιολογικό μουσείο, το μουσείο γυαλιών και Τράπεζα Μελάτ με τα περίφημα κομμάτια της συλλογής του Σάχη. Υπέροχα είναι και τα παλάτι Golestan και Niavaran).

Σιράζ

Η “πόλη των Ποιητών” είναι μια από τις ωραιότερες περσικές πόλεις στα νότια της χώρας. Υπέροχοι κήποι και μαυσωλεία, πατρίδα του ποιητή Σααντί, μεγάλου Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και του Xαφέζ, λυρικού ποιητή και μυστικιστή.


Χάρτης

Πολιτική & Ασφάλεια: Να πάω?Εάν αποφασίζεις για ένα ταξίδι με βάση τι λένε οι φίλοι σου ή η οικογένειά σου, μάλλον δεν θα ταξιδέψεις ποτέ στο Ιράν. Είναι μία χώρα όπου η πολιτική σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο. Όμως οι ίδιοι οι Ιρανοί είναι εξαιρετικά φιλικοί και πρόσχαροι και δεν θα νιώσετε εχθρική διάθεση ή επικινδυνότητα. Ανύπαρκτη νυκτερινή ζωή και αυστηρά έθιμα. Πολύ καλά ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα δεδομένα της χώρας. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ντυμένοι συντηρητικά και οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένο το σώμα και το κεφάλι τους. Τα διαβατήρια δεν πρέπει να έχουν σφραγίδες και καμία άλλη ένδειξη επίσκεψης στο Ισραήλ. Απλά πρέπει νωρίς να σχεδιάσεις το ταξίδι για να ετοιμαστεί η αναγκαία βίζα εισόδου και τα υπόλοιπα είναι εύκολα και απλά. Πάντως εάν επιλέξεις να επισκεφθείς την Περσία, σίγουρα θα αλλάξεις τον τρόπο που ίσως να βλέπεις αυτό το κομμάτι του κόσμου.

Θέλω να​ το​ ζήσω

Καλέστε μας στο 2310 256555 (για Θεσσαλονίκη) ή 210 3230555 (για Αθήνα) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Κάντε κράτηση

    Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


    Δείτε εδώ τις προσφορές μας για Ιράν

    banner

    Pin It on Pinterest

    Share This