Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

SALE

Μαρόκο


Μυριάδες χρώματα, αρώματα και μπαχάρια σας καλωσορίζουν στο Μαρόκο, όπου η πλούσια Αφρικανική κουλτούρα συναντάει την πολύχρωμο Αραβικό πολιτισμό. Η άκρη της γης και ο Άτλαντας με τα μήλα των Εσπερίδων, που τα έκλεψε ο Ηρακλής, για τους αρχαίους Έλληνες. Χώρα παραμυθένια, που σε συναρπάζει και σε στροβιλίζει σε μαγικούς ρυθμούς. Καζαμπλάνκα, μια πόλη-σελίδα στην ιστορία του κινηματογράφου. Φεζ θρησκευτικό κέντρο, με το αρχαιότερο, σε συνεχή λειτουργία εδώ και 1.000 χρόνια, πανεπιστήμιο στον κόσμο. Μαρακές, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με την πλατεία των “θαυμάτων”. Ταγγέρη, η “πύλη” της Μεσογείου. Ο χιονοσκέπαστος Άτλαντας στη μέση της Σαχάρας και λίγο πιο πέρα ο Ατλαντικός ωκεανός και η γαλήνια Μεσόγειος.

“A myriad of colours and spices greets you in Morocco, where rich African culture meets colourful Arabian culture.”

one of our North Africa Experts


Βασικές πόλειςΜαρακές
Το Μαρακές είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα του Ισλάμ. Είναι μια πόλη γεμάτη ζωή και γνωστή για τις αγορές της και για τα φεστιβάλ της. Η καρδιά της πόλης χτυπάει στην Djemaa el-Fna, μια τεράστια πλατεία στην παλιά πόλη. Είναι γεμάτη με σειρές από ανοικτά περίπτερα με φρούτα και μπαχαρικά που γεμίζουν τον αέρα με μεθυστικά αρώματα. Ταχυδακτυλουργοί, παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, μάγοι και ακροβάτες, καταλαμβάνουν τον υπόλοιπο χώρο. Τα Σουκ είναι από τα καλύτερα σε όλο το Μαρόκο και η εξερεύνηση της παλιάς πόλης είναι εύκολη και φθηνή. Ανάμεσα σε πολλά αξιοθέατα της αρχαιότητας, τα πιο γνωστά είναι το σπάνιο τζαμί Κούμπα Μπααντίν, το θαυμάσιο τζαμί Κουτούμπια και Μουσείο της Μαροκινής Τέχνης.

Ραμπάτ
Η τέταρτη από τις αυτοκρατορικές πόλεις, το Ραμπάτ, είναι ένα περίεργο μείγμα του μακρινού της παρελθόντος με το σύγχρονο παρόν. Οι μέρες της δόξας της πόλης ήταν τον 12ο αιώνα, όταν ο τότε σουλτάνος χρησιμοποίησε το Κάσμπα (φρούριο) σαν βάση για τις εκστρατείες του κατά των Ισπανών. Εκείνη την εποχή κατασκευάστηκαν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Η Ραμπάτ αποτέλεσε το λιμάνι σωτηρίας των μουσουλμάνων μετά τον διωγμό από την Ισπανία, περίπου τον 17ο αιώνα, καθώς επίσης διετέλεσε πρωτεύουσα μόνο κατά τις μέρες της γαλλικής κατοχής. Το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης είναι το Τουρ Χασσάν, ο μη-ολοκληρωμένος μιναρές του τζαμιού που ξεκίνησε ο Ιακούμπ αλ-Μανσούρ. Δίπλα του υπάρχει το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ Ε’, πατέρας του τωρινού βασιλιά. Το Κάσμπα ντες Ουνταίας, χτισμένο σε λόφο που βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό, φιλοξενεί το πρώην παλάτι, που τώρα είναι μουσείο παραδοσιακής τέχνης. Πέρα από τα τείχη της πόλης υπάρχουν τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης Σάλα, γνωστής επίσης ως Τσέλα, με το καλύτερο Αρχαιολογικό Μουσείο της χώρας.

Φες
Η πιο παλιά από τις αυτοκρατορικές πόλεις, η Φες αναμφίβολα είναι η συμβολική καρδιά του Μαρόκο. Τα στενά πολύπλοκα δρομάκια της και η καταρρέουσα μεγαλοπρέπειά της προσθέτουν τον αέρα της ίντριγκας και του αυτοσεβασμού. Η μεντίνα της Φες ελ-Μπαλί (Παλιά Φες) είναι μία από τις μεγαλύτερες υπάρχουσες, ζωντανές, μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο και οι πύλες και τα τείχη που την περικυκλώνουν την κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστή. Σε αντίθεση με τις άλλες παλιές πόλεις με τείχη, η Παλιά Φες δεν ξέφυγε από τα σύνορά της. Ο πληθυσμός αντιθέτως εκτοξεύθηκε έξω, νοτιοδυτικά και σκορπίστηκε στις πλαγιές των λόφων βόρεια και νότια της πόλης. Μέσα στην παλιά πόλη, με σχεδόν 9400 οδούς και σοκάκια, βρίσκεται το πανύψηλο Μεντέρσα Μπου Ινανία, θεολογικό κολέγιο χτισμένο το 1350. Κοντά από αυτό το σημείο υπάρχει το Χένα Σουκ. Είναι αγορά εξειδικευμένη σε βαφές για τα μαλλιά και ταττού για γυναικεία χέρια και πόδια (χένα). Δίπλα από την παλιά πόλη είναι η Φες ελ-Τζντιντ, που φιλοξενεί την Εβραϊκή κοινότητα της πόλης και πολλά ωραία κτίρια. Ανάμεσα σε δυο πόλεις είναι το Νταρ Μπάθα, όπου σήμερα το Μουσείο Ντου Μπάθα. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στη Φες είναι με το τρένο από την Ραμπάτ, Μαρακές ή Τανγκιέρ.

Καζαμπλάνκα
Εκείνοι που θα ψάξουν για τα σύγχρονα Humphrey Bogart σε κάθε γωνιά, σίγουρα θα απογοητευθούν. Η μεγαλύτερη πόλη και βιομηχανικό κέντρο του Μαρόκο είναι μια τεράστια, αχανής μητρόπολη, όπου τα παραδοσιακά Μαροκινά σπιτάκια φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου, ανάμεσα σε μοντέρνα σπίτια. Το λιμάνι ήταν σε βαθιά παρακμή μέχρι που οι Γάλλοι αποφάσισαν να το ανακατασκευάσουν με πλατιές λεωφόρους, δημόσια πάρκα και επιβλητικά Μαυριτανικά αστικά κτίρια. Η μεντίνα της Καζαμπλάνκα αξίζει μια επίσκεψη, καθώς και το Τέμενος του Χασάν Β’, που είναι από τα αρχαιότερα σε όλο τον κόσμο.

Ταγγέρη
Πρόκειται για μία συναρπαστική πόλη και δημοφιλές λιμάνι. Χτισμένη στο πιο βόρειο σημείο του Μαρόκο, η διεθνής γεύση της παραμένει ιδιαίτερη, όπως παραμένει και η φήμη της για τις εμπνευσμένες, ύποπτες και σκοτεινές συναλλαγές και τα ξένα «στοιχεία» στο λιμάνι. Το κεντρικό Πετίτ Σόκκο είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος. Στις παλιές μέρες, όταν η Ταγγέρη ήταν διεθνής ουδέτερη ζώνη, η πόλη προσέφερε το υπόβαθρο για τον πιο εξαθλιωμένο τρόπο ζωής, ο οποίος δεν εξαφανίστηκε ακόμα και στις μέρες μας.

Χάρτης

Θέλω να​ το​ ζήσω

Καλέστε μας στο 2310 256555 (για Θεσσαλονίκη) ή 210 3230555 (για Αθήνα) ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Κάντε κράτηση

    Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


    Δείτε εδώ τις προσφορές μας για Μαρόκο

    banner

    Pin It on Pinterest

    Share This