Πως Λειτουργούμε
Περιηγηθείτε στη σελίδα μας και εμπνευστείτε. Ενημερώστε μας τι είναι σημαντικό για σας, πότε θέλετε να ταξιδέψετε και το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα για σας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

Προορισμοί

Τηλέφωνο: Αθήνα 210 3605551 - Θεσσαλονίκη 2310 256555 | Mail: info@red-elephant.gr

Εθνικό πάρκο Ετόσα

Το Εθνικό πάρκο Ετόσα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα πάρκα για σαφάρι της Αφρικής. Το κύριό της χαρακτηριστικό είναι το απέραντο λεκανοπέδιο αλατιού, τόσο μεγάλο ώστε φαίνεται από το διάστημα. Παρόλο το ξηρό τοπίο, στο πάρκο συγκεντρώνεται πληθώρα άγριας ζωής γύρω από τις δεξαμενές νερού, προσφέροντας εγγυημένες εικόνες από τα μεγάλα αρπακτικά και όχι μόνο, της μαύρης ηπείρου.

Πριν επιλέξετε να επισκεφθείτε τη Ναμίμπια και το εθνικό πάρκο Ετόσα, είναι πάντα καλή ιδέα να μάθετε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή και τι να περιμένετε να δείτε εκεί. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες για το πάρκο, για να ετοιμαστείτε κατάλληλα για το μοναδικό αυτό Αφρικανικό οδοιπορικό.

Άγρια Ζωή

Η πληθώρα της άγριας ζωής στο εθνικό πάρκο Ετόσα είναι εντυπωσιακή, περιλαμβάνοντας τόσο κοινά όσο και σπάνια είδη. Οι περιοχές με την πιο έντονη βλάστηση αποτελούν σπίτι του ελέφαντα (από τις μεγαλύτερες στην Αφρική λόγω των βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος), του απειλούμενου μαύρου ρινόκερου και της λεοπάρδαλης. Τα λιοντάρια καμουφλάρονται τέλεια από τη χρυσαφή απόχρωση των πεδιάδων, ενώ οι καμηλοπαρδάλεις στέκονται ψηλά πάνω από την ξηρή βλάστηση.

Σε όσους αρέσει η παρατήρηση των πουλιών θα αγαπήσουν ιδιαίτερα την Ετόσα τη βροχερή περίοδο. Μετά από τις πρώτες βροχοπτώσεις, τα αλμυρά λεκανοπέδια γεμίζουν με νερό, δημιουργώντας τέλειες συνθήκες για αμέτρητα φλαμίνγκο. Περισσότερα από 340 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί στο εθνικό πάρκο Ετόσα.

Σημειώστε ότι το σαφάρι στο εθνικό πάρκο Ετόσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, οπότε συνιστάτε να κάνετε νωρίς την κράτησή σας.

 

Περίοδοι επίσκεψης

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λεκάνη της Ετόσα είναι εντελώς ξηρή. Η ατελείωτη λευκή σκόνη σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο το πάρκο και τους επισκέπτες τους επίσης! Είναι η περίοδος την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι επισκέπτες, καθώς το κλίμα είναι ηπιότερο και η άγρια ζωή συγκεντρώνεται γύρω από τις δεξαμενές νερού. Η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη από γαζέλες και τις ζέβρες.

Το καλοκαίρι στο πάρκο είναι εντελώς διαφορετικό με τις έντονες βροχές να μετατρέπουν το ξηρή και σκονισμένο τοπίο σε μία ζωντανή και πράσινη όαση. Αυτή η περίοδος του χρόνου φέρνει νεογνά στο πάρκο. Εδώ φτάνουν πολλά από τα αποδημητικά πουλιά της Ευρώπης. Το σαφάρι γίνεται σαφώς πιο δύσκολο, καθώς οι δρόμοι πλημυρίζουν από τα νερά, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό όχημα.

Διαμονή

Το εθνικό πάρκο Ετόσα προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις καταλυμάτων με εστιατόρια, μαγαζιά, πισίνες και βενζινάδικα. Οι τρεις κύριες κατασκηνώσεις (Okaukuejo, Halali και Namutono) προσφέρουν διάφορους τύπους διαμονής, από κατασκήνωση σε σκηνή μέχρι σαλέ πάνω από τις δεξαμενές νερού. Για μία εναλλακτική εμπειρία σαφάρι υπάρχουν επίσης οι πιο exclusive κατασκηνώσεις (Dolomite και Onkoshi), που βρίσκονται βαθιά μέσα στο πάρκο.

 

Κοινοποιήστε το στους φίλους σας:


Most Shared

    Pin It on Pinterest

    Share This